Χαλβάς Χιονάτος με Πραλίνα, απολαυστικός και πεντανόστιμος χαλβάς, από την παραδοσιακή και γραφική Αράχωβα!

Χαλβάς Χιονάτος με Πραλίνα Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 7, 2013

  • Yield: 1 (12-14 Servings)
  • Prep: 30 mins
  • Cook: 60 mins
  • Ready In: 1 hr 30 mins

Χαλβάς Χιονάτος με Πραλίνα, απολαυστικός και πεντανόστιμος χαλβάς, από …

Ingredients

Instructions

  1. H πραλίνα
    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα υλικά και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα.
    Μόλις πάρει το χρώμα της καραμέλας, το ρίχνουμε σε ένα ταψί που έχουμε αλέιψει με λίγο λάδι και απλώνουμε την καραμέλα.
    Την αφήνουμε να κρυώσει και την σπάμε στο multi.
  2. Το σιρόπι Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και κατόπιν βράζουμε για 15 λεπτά.
  3. Ο χαλβάς
    Λίγο πρίν κατεβάσουμε το σιρόπι ξεκινάμε να φτιάχνουμε τον χαλβά.
    Σε μία κατσαρόλα διαλύουμε το κόρν φλάουρ στο νερό ανακατεύοντας με σύρμα.
    Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
    Προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι στον χαλβά και ανατεύουμε πολύ καλά ώστε να δημιουργήσουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο.

    Βουτυρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι ή ένα μικρό ταψί ρίχνουμε μία λεπτή στρώση χαλβά και ρίχνουμε μία στρώση πραλίνα.
  5. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και τέλος ένα παχύ στρώμα πραλίνας.
    Ψήνουμε στους 180°C για 50′ λεπτά.

    Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει πολύ καλά, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλα.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο