Σούπα Λαχανικών με Τζίντζερ και Πιπέρι Σετσουάν!

Σούπα Λαχανικών με Τζίντζερ και Πιπέρι Σετσουάν!

Share

Σούπα Λαχανικών με Τζίντζερ και Πιπέρι Σετσουάν!

Σούπα Λαχανικών με Τζίντζερ και Πιπέρι Σετσουάν

By Ευα Μονοχαρη Published: Φεβρουαρίου 20, 2013

  • Απόδοση: 1 (5-6 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 35 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 45 λεπτά

Όταν ανοίξετε το ψυγείο σας και έχετε λίγο από όλα τα χειμωνιάτικα, πολυαγαπημένα λαχανικά... είναι μια καλή στιγμή να μπει το τσουκάλι στην φωτιά και να μαγειρευτεί η έξτρα δυναμωτική σούπα!
Μια σούπα απλή, εύκολη, γρήγορη, η γεύση δεν χρειάζεται ιδιαίτερο σχόλιο, με έναν κήπο λαχανικά στην κατσαρόλα θα απολύσετε ένα ελιξήριο γεύσης!
Επίσης το ζεστό άρωμα του πιπεριού Σετσουάν σε συνδυασμό με το τζίντζερ θα αρωματίσουν ιδανικά την σούπα σας!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Βάζουμε το παντζάρι να βράσει μέχρι να μαλακώσει.
    Αν θέλουμε τον αρακά να μην κρατάει, τον βράζουμε επίσης για 10 λεπτά.
    Κόβουμε σε κύβους τις πατάτες, τις ρέβες, τα καρότα, την πιπεριά σε κύβους, το πράσο σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
    Συνταγές για Σούπα Λαχανικών
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σωτάτουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι, τον αρακά, το πράσο για 4-5 λεπτά.
    Προσθέτουμε τις πατάτες, τις ρέβες, τα καρότα και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά.
    Προσθέτουμε 500 ml. νερό ζεστό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
    Συνταγή για Σούπα με Λαχανικά
  3. Ψιλοκόβουμε τον κόλιαντρο, το σέλινο, τρίβουμε το τζίντζερ και πατάμε ελαφρά την σκελίδα του σκόρδου να σπάσει και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
    Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό και περίπου ακόμη 300 ml. νερό, ζεστό.
    Προθέτουμε την πιπεριά, την ρίγανη, την σάλτσα σόγιας, το αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει η σούπα να κοχλάζει.
    Σούπα Λαχανικων Συνταγές
  4. Τέλος προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα ντοματίνια κομμένα στην μέση, το κουνουπίδι και το μπρόκολο κομμένα σε μικρές φουντίτσες.
    Βράζουμε άλλα 5 λεπτά και η σούπα είναι έτοιμη!
    Κόβουμε το παντζάρι σε κύβους, το προσθέτουμε και σερβίρουμε την σούπα με χοντροσπασμένο πιπέρι Σετσουάν!
    Χειμωνιάτικη Σούπα Λαχανικών Συνταγές
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

Σχόλια από Facebook

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο