Share

Χοχλιοί Μπουμπουριστοί

Χοχλιοί Μπουμπουριστοί

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 4-6 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 48 ώρες 0 λεπτό
  • Μαγείρεμα: 30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 48 ώρες 30 λεπτά

Ιδιαίτερο έδεσμα ...για τους λάτρεις μόνο! Ο αγαπημένος μεζές των Κρητικών, που συνοδεύει άψογα ειδικά την ρακή, πεντανόστιμος και υγιεινός, δώστε μόνο προσοχή στην προετοιμασία τους!!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προετοιμασία
    Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε τα σαλιγκάρια ζωντανά και χωρίς να τα πλύνουμε, τα πασπαλίζουμε με αλεύρι και τα αφήνουμε έτσι για 24-48 ώρες τουλάχιστον.
    Κατόπιν τα καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά, πλένοντάς τα αρκετές φορές.
  2. Το μαγείρεμα
    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε ½ φλυτζάνι ξύδι, 1 φύλλο δάφνης και τα σαλιγκάρια.
    Βράζουμε τα σαλιγκάρια 5 λεπτά και τα σουρώνουμε.
  3. Αυτή την διαδικασία την ακολουθούμε άλλες 2 φορές αλλά χωρίς να προσθέσουμε ξύδι στο νερό!
    Στην 3η φορά ρίχνουμε και το φύλλο δάφνης.
    Στραγγίζουμε σε τρυπητό τα σαλιγκάρια.
    Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε να ζεσταθεί το λάδι και τοποθετούμε όλα τα σαλιγκάρια με το "στόμιο" προς τα κάτω και την σκελίδα σκόρδου ολόκληρη!
  4. Μόλις κάψει το λάδι και αρχίσουν να τσιγαρίζονται τα σαλιγκάρια, σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι.
    Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και τα μυρωδικά.
    Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο