Share

Ο αγαπημένος μεζές της  παρέας και του καλοκαιριού! Χταπόδι Ψητό Σχάρας!

Χταπόδι Σχάρας

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 21, 2013

  • Απόδοση: 1 (4-5 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 60 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 20-30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 20 λεπτά

Ο αγαπημένος μεζές της  παρέας και του καλοκαιριού! Χταπόδι Ψητό Σχάρας!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Βάζουμε το χταπόδι σε μία λεκάνη με νερό, την σόδα, ½ φλυτζάνι ξύδι κόκκινο και αφήνουμε το χταπόδι 45-60 λεπτά.
    Το ξεπλένουμε καλά.
  2. Ετοιμάζουμε την φωτιά που θα ψήσουμε το χταπόδι.
  3. Καθαρίζουμε πολύ καλά την σχάρα μας από τυχόν υπολείμματα!
    Καίμε στα κάρβουνα την σχάρα και με μία λεμονόκουπα την καθαρίζουμε.
    Αλέιφουμε ελαιόλαδο για να μήν μας κολλήσει το χταπόδι.
    Ψήνουμε το χταπόδι στην σχάρα, ολόκληρο, δεν χρειάζεται αρκετη ώρα ψήσιμο!
    Το κόβουμε σε κομμάτια.
  4. Στο μπλέντερ χτυπάμε ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο, 2-3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο, 2-3 κουταλιές ξύδι λευκό και 1 κουταλιά ξύδι κόκκινο.
    Περιχύνουμε το χταπόδι, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Share

Σχόλια από Facebook

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο