Χταπόδι Ψητό Σχάρας

Χταπόδι Ψητό Σχάρας

Share

Χταπόδι Ψητό Σχάρας

Χταπόδι Σχάρας

By Εύα Μονοχάρη Published: Ιουλίου 21, 2013

  • Yield: 1 (4-5 Servings)
  • Prep: 60 mins
  • Cook: 20-30 mins
  • Ready In: 1 hr 20 mins

Ο αγαπημένος μεζές της παρέας και του καλοκαιριού!

Ingredients

Instructions

  1. Βάζουμε το χταπόδι σε μία λεκάνη με νερό, την σόδα, ½ φλυτζάνι ξύδι κόκκινο και αφήνουμε το χταπόδι 45-60 λεπτά.
    Το ξεπλένουμε καλά.
  2. Ετοιμάζουμε την φωτιά που θα ψήσουμε το χταπόδι.
  3. Καθαρίζουμε πολύ καλά την σχάρα μας από τυχόν υπολείμματα!
    Καίμε στα κάρβουνα την σχάρα και με μία λεμονόκουπα την καθαρίζουμε.
    Αλέιφουμε ελαιόλαδο για να μήν μας κολλήσει το χταπόδι.
    Ψήνουμε το χταπόδι στην σχάρα, ολόκληρο, δεν χρειάζεται αρκετη ώρα ψήσιμο!
    Το κόβουμε σε κομμάτια.
  4. Στο μπλέντερ χτυπάμε ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο, 2-3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο, 2-3 κουταλιές ξύδι λευκό και 1 κουταλιά ξύδι κόκκινο.
    Περιχύνουμε το χταπόδι, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Share

Σχόλια από Facebook

Το 2007 δημιούργησα το Funky Cook απλά γιατί κάπου ήθελα να συγκεντρώσω τις συνταγές μου, κάπως έτσι το blogging με κέρδισε, άρχισα να γνωρίζω τον «μικρόκοσμό» του και να τον κάνω κομμάτι της καθημερινότητάς μου όπου εμπλουτίζεται συνεχώς αφού διαβάζω, μαθαίνω, σκέφτομαι, εμπνέομαι & πειραματίζομαι στην κουζίνα μου και όλα αυτά τα μοιράζομαι μαζί σας!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο