Χταπόδι Ψητό Σχάρας

Χταπόδι Ψητό Σχάρας

Share

Χταπόδι Ψητό Σχάρας

Χταπόδι Σχάρας

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 21, 2013

  • Απόδοση: 1 (4-5 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 60 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 20-30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 20 λεπτά

Ο αγαπημένος μεζές της παρέας και του καλοκαιριού!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Βάζουμε το χταπόδι σε μία λεκάνη με νερό, την σόδα, ½ φλυτζάνι ξύδι κόκκινο και αφήνουμε το χταπόδι 45-60 λεπτά.
    Το ξεπλένουμε καλά.
  2. Ετοιμάζουμε την φωτιά που θα ψήσουμε το χταπόδι.
  3. Καθαρίζουμε πολύ καλά την σχάρα μας από τυχόν υπολείμματα!
    Καίμε στα κάρβουνα την σχάρα και με μία λεμονόκουπα την καθαρίζουμε.
    Αλέιφουμε ελαιόλαδο για να μήν μας κολλήσει το χταπόδι.
    Ψήνουμε το χταπόδι στην σχάρα, ολόκληρο, δεν χρειάζεται αρκετη ώρα ψήσιμο!
    Το κόβουμε σε κομμάτια.
  4. Στο μπλέντερ χτυπάμε ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο, 2-3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο, 2-3 κουταλιές ξύδι λευκό και 1 κουταλιά ξύδι κόκκινο.
    Περιχύνουμε το χταπόδι, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο