Share

Χτένι Μοσχαριού με Μελιτζάνες και Μανούρι

Μελιτζάνες με Μοσχάρι και Μανούρι

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 23, 2013

  • Απόδοση: 1 (4-5 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 1 ώρα 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 2 ώρες 0 λεπτό

Ένα γευστικότατο πιάτο που θα το λατρέψετε! Τα υλικά συνδιάζονται άψογα!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Tο μοσχαράκι
    Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα.
    Σωτάρουμε σε πλατιά κατσαρόλα το μοσχάρι με το βούτυρο.
    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα.
  2. Προσθέτουμε τον χυμό της ντομάτας, το μπαλσάμικο, την ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, αλάτι και λίγο νερό.
    Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να βράσει το κρέας.
  3. Oι μελιτζάνες
    Κόβουμε σε μέτριες φέτες τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε κανονικά σε ελαιόλαδο.
    Τις ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί να «τραβήξει» το περιττό ελαιόλαδο.
  4. Η ολοκλήρωση
    Το φαγητό αυτό γίνεται με δύο τρόπους, είτε σε πλατιά κατσαρόλα-βαθύ τηγάνι, είτε στον φούρνο και στις δύο περιπτώσεις η διαδικασία είναι η ίδια.
    Τοποθετούμε σε μια στρώση το μοσχάρι, άν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή αραιώστε την με λίγο νερό, προσθέτουμε από πάνω τις μελιτζάνες και τέλος το μανούρι σε φέτες.
    Ρίχνουμε μερικές κουταλιές χυμό ντομάτας και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  5. Ψήνουμε το φαγητό για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά άν το κάνετε σε κατσαρόλα και στους 180°C στον φούρνο, χωρίς να το ανακατεύουμε και σερβίρουμε όσο ειναι ζεστό!
Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο