Share
Τον ζαχαρομπακλαβά τον γνώρισα στην Σίφνο εφέτο το καλοκαίρι,

η φίλη μου η Κωνσταντίνα από την Πάρο, μου το έφερε πεσκέσι μαζί με άλλα καλούδια από το παραδοσιακό κατάστημα τους στην Πάρο, την Πακτία! Το καλύτερο ζαχαρομπακλαβά μου είπε, τον κάνει ο Χαμηλοθώρης!

Αυτό το θεικό γλύκισμα μου είχε ξεφύγει, δεν γνώριζα καν την ύπαρξή του, ζαχαρομπακλαβάς «σημαίνει» η γεύση του μπακλαβά,  τυλιγμένο σαν αμυγδαλωτό στην άχνη!

Αν λοιπόν θέλεις για αυτά τα Χριστούγεννα έναν μπακλαβά στα γρήγορα, εύκολα, απλά αυτόν θα τον αγαπήσεις, ο ζαχαρομπακλαβας αυτός όμως να ξέρεις αγαπάει τα τρυφερά, ώμα και νόστιμα αμύγδαλα!

Εnjoy!


 

Ζαχαρομπακλαβάς

° Έτοιμο σε: 60′ περίπου
° Αναμονή: 12 ώρες
° Ποσότητα: 25 κομμάτια

Υλικά

400 gr. αμύγδαλα ασπρισμένα
4 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
350 gr. μέλι
150 gr. ζάχαρη
150 ml. νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας κοφτή κανελογαρίφαλα

Επιπλέον θα χρειαστείτε
Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση βήμα-βήμα

Σπάμε τα αμύγδαλα σε γουδί ή στον πολυκόφτη, τα κραταμε ένα στάδιο πριν να γίνουν ψίχα.

Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε το μέλι σε μέτρια θερμοκρασία, το ζεσταίνουμε μέχρι να ρευστοποιήθεί. προσθέτουμε την ζάχαρη και το νερο, χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.

Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει, να βγάζει φουσκάλες και να δένει το σιρόπι προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το αμύγδαλο, το ξύσμα, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα.

Στρώνουμε σε ένα ταψί μπόλικη άχνη, ρίχνουμε το ζεστό μείγμα και καλύπτουμε με άχνη.Πατάμε με το χέρι μας μέχρι να απλωθεί το μείγμα ομοιόμορφα, το μείγμα μπορεί να έχει μέχρι 5 εκατοστά ύψος.

Καλύπτουμε την επιφάνεια με άχνη και αφήνουμε σχεδόν 12 ώρες πριν τον κόψουμε σε κομμάτια.

Αποθηκεύουμε σε κουτί που κλείνει ερμητικά.

Σημειώσεις για την συνταγή:
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε τα αμυγδαλα μισά απρισμένα και μισά με φλούδα!

Μπακλαβάς Εύκολη ΣυνταγήΖαχαρομπακλαβάς Πάρου

Μπακλαβάς Συνταγές χωρίς βούτυρο

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο