Share

Ζαργάνες με Σάλτσα Ντομάτας και Μαντζουράνα

By Ευα Μονοχαρη Published: Αυγούστου 29, 2013

  • Απόδοση: 4-6 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 20 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 35 λεπτά

Αυτά τα υπέροχα εποχιακά ψάράκια, με την πεντανόστιμη γεύση και πλούσια σε ω3!
Δοκιμάστε τα και με αυτή την συνοδευτική σάλτσα ντομάτας που τους ταιριάζει τέλεια!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Οι ζαργάνες
    Προετοιμάζουμε τις ζαργάνες για το τηγάνι, κόβουμε τα κεφάλια τους και αφαιρούμε τα εντόσθια τους, ανοίγοντάς τις προσεκτικά.
    Τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο.
  2. Η σάλτσα ντομάτας
    Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα και την πολτοποιούμε μαζί με το σκόρδο.
    "Περνάμε" από σίτα τον ποτό και βάζουμε πάλι το μείγμα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το μπούκοβο, το αλάτι και μερικά φύλλα μαντζουράνας.
  3. Πολτοποιούμε μέχρι να πάρουμε μια κρεμώδη σάλτσα.
    Βάζουμε όσο αλάτι χρειαστεί, αφού δοκιμάσουμε πρώτα!
    Σερβίρουμε τις ζεστές ζαργάνες και περιχύνουμε με την σάλτσα!

Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο