Πίτσα με Ζύμη Μπύρας, Πατέ Ελιάς, Φέτα και Ντοματίνια

1.5K

Πίτσα με ζύμη μπύρας, η απόλυτα καλοκαιρινή πίτσα χρειάζεται μόνο μπύρα, για να την απολαύσεις αλλά και για να πετύχεις την πιο τραγανή ζύμη!

Πίτσα με Ζύμη Μπύρας, Πατέ Ελιάς, Φέτα και Ντοματίνια

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 27 Μαΐου, 2014

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 μεγάλη πίτσα (8 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 60 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 20 mins

Η πιο εύκολη, τραγανή και diy πίτσα που θα σε πείσει να την φτιάχνεις όλο το καλοκαίρι, φυσικά η μπύρα είναι απαραίτητο συστατικό και συνοδευτικό!
Αν θέλετε την ζύμη μπορείτε να την φτιάξετε και νωρίτερα και να την διατηρήσετε στο ψυγείο ώστε να την έχετε πάντα διαθέσιμη!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, την μαγιά στιγμής και την μπύρα.
    Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να πάρουμε μια ζύμη ελαφρά κολλώδη.
    Σκεπάζουμε με μεμβράνη.
    Την αφήνουμε για 15 λεπτά σε ζεστό σημείο και κατόπιν την τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά ή μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε. Πίτσα με ζύμη μπύρας
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
    Σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε την ζύμη σε λεπτό φύλλο και τοποθετούμε σε δίσκο ψησίματος.
    Εύκολη Ζύμη Πίτσας με Μπύρα
  3. Αλείφουμε την επιφάνεια με το πατέ, πασπαλίζουμε με την φέτα, το κασέρι, προσθέτουμε λίγο θυμάρι ξερό και τέλος τα ντοματίνια κομμένα στην μέση.
    Ζύμη για Εύκολη Πίτσα με Φέτα
  4. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ανάλογα πόσο λεπτή έχουμε κάνει την πίτσα για 5 λεπτά στους 200°C και κατόπιν στου 180°C.
    Συνταγή για πίτσα με φέτα, ντοματίνια, πατέ ελιάς
  5. Πρροσθέτουμε τον φρέσκο βασιλικό και το θυμάρι ή την ρίγανη.
    Συνταγές με Μπύρα

  6. Μπύρα Heineken με Πίτσα Συνταγή

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Like
    Close
    Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
    Close