Επιστροφή στα καθημερινά μας, με την ευχή η φετινή χρονιά να είναι γεμάτη ευημερία, δημιουργία αλλά κυρίως με υγεία και χαρές! Η πρώτη συνταγή που θα απολαύσουμε είναι μια healthy συνταγή τα ζυμαρικά βίδες με μασκαρπόνε, λεμόνι και πράσινα τρυφερά φύλλα!

Η συγκεκριμένη συνταγή ανήκει στη νέα κατηγορία που θα ενταχθεί στο blog και θα λέγεται 30mm δηλαδή 30 minutes meals, φυσικά ο πρωτοπόρος των 30mm ήταν και είναι ο μοναδικός Jamie Oliver, όμως συχνά μου στέλνετε μηνύματα και μου ζητάτε ιδέες για γρήγορες και εύκολες συνταγές.

Ετσι αποφάσισα κάθε Τετάρτη, να σας παρουσιάζω μια πραγματικά γρήγορη και εύκολη συνταγή, εξάλλου η Τατάρτη είναι μια ημέρα που θέλει ευκολία αφού βρίσκεται ακριβώς στη μέση της εβδομάδας.

Φέτος η βάση των συνταγών θα είναι αυτό που λέμε «wellness» γιατί η ευεξία δεν αφορά τάσεις αλλά προάγει την καλή υγεία, χτίζοντας γερές βάσεις για το μέλλον της υγείας μας.

Βέβαια «wellness» food δεν σημαίνει «αποστείρωση» γιατί εδώ τρώμε τα πάντα.

Όμως η υπόσχεση είναι να τρώμε σωστά και ισορροπημένα, τα υλικά να είναι εποχικά, να παράγονται ορθά και όλα αυτά να απευθύνονται σε όλους, το σίγουρο είναι πάντως σε όποια ομάδα διατροφής και ν΄ανήκεις σίγουρα εδώ θα βρεις μια δοκιμασμένη συνταγή.

Εννοείται πως συνεχίζω να μαγειρεύω την αγαπημένη μου ελληνική και τοπική κουζίνα, άλλοτε προσαρμοσμένη στα νέα πλάισια διατροφής και άλλοτε στην αυθεντική της εκτέλεση αλλα και μεσογειακή διατροφή θα είναι σε μεγάλος μέρος συνταγών.

Σίγουρα σου ετοιμάσω υπέροχες και εύκολες συνταγές για γλυκά αλλά και φέτος θα δεις πάρα πολύ έθνικ φαγητό (ethnic food) κάθε Παρασκευή,

Αυτά είναι μερικά από τα πλάνα μου! Περιμένω και τις δικές σου ιδέες αν θα ήθελες να δεις κάποια κατηγορία συνταγών.

Η παρακάτω συνταγή για ζυμαρικά είναι εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη, το λεμόνι δίνει φρεσκάδα ενώ το μασκαρπόνε και τα πράσινα, τρυφερά φύλλα από λαχανικά ταιριάζουν υπέροχα!

Μια ακόμη χρονιά ξεκινά με τις πιο ευνοϊκές προϋποθέσεις για ωραίες αλλαγές, εξέλιξη και πολύ-πολύ μαγείρεμα, μέσα από το Funky Cook θα «φάμε» τα καλύτερα!


Ζυμαρικά Βίδες με Μασκαρπόνε, Λεμόνι και Πράσινα Τρυφερά Φύλλα


Χρόνος Προετοιμασίας: 8-10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 5 λεπτά
Ποσότητα: 4 άτομα

Υλικά

250 γρ. ζυμαρικά βίδες
200 γρ. μασκαρπόνε
100 γρ. πράσινα τρυφερά φύλλα (σπανάκι, παντζάρι, ρόκα)
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας κουνουνάρι
2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο
2 σκελίδες σκόρδο
15 ml. ελαιόλαδο
10-12 κόκκους μαύρο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

1
Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις βίδες για 8 λεπτά, τις στραγγίζουμε και κρατάμε ένα φλυτζάνι από το νερό που τις βράσαμε.

2 Όσο βράζουν οι βίδες, στο γουδί «σπάμε» τις σκελίδες του σκόρδου, το κουκουνάρι και τους κόκκους πιπεριού.

3 Σε ευρύχωρο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το μείγμα σκόρδου, ανακατεύουμε για 1 λεπτό, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το μασκαρπόνε, το ξύσμα, 100 ml. από το νερό που κρατήσαμε και τα πράσινα τρυφερά φύλλα.

4 Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί κρέμα
– Εκτός από ζυμαρικά βίδες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα κοντά ζυμαρικά
– Τα πράσινα τρυφερά φύλλα μπορεί να είναι μόνο σπανάκι ή ρόκα
– Περισσότερες συνταγές για ζυμαρικά εδώ

Healthy Pasta Recipes Lemon, Mascarpone, Greens

Εύκολες Συνταγές με Ζυμαρικά Βίδες

Γρήγορες Συνταγές με Ζυμαρικά

Εύκολες Συνταγές για Ζυμαρικά Βίδες με Τυρί και Λεμόνι
Συνταγές για Ζυμαρικά Βίδες με Τυρί Κρέμα και Λεμόνι

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.