Share

Η ζύμη για σου είναι από τις βασικές ζύμες της Γαλλικής ζαχαροπλαστικής.
Η ζύμη σου  είναι πανέυκολη και αυτό θα το καταλάβετε με την πρώτη απόπειρα!
Η επιτυχία των σου είναι να είναι αέρινα και ελαφριά!
Μπορούμε επίσης να δημιουργήσουμε πολλές παραλλαγές γεμίζοντας τα σού με γλυκές αλλά και αλμυρές κρέμες!

Βασική Ζύμη για Σου (Choux) Recipe

vasiki zimi sou suntages

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 6, 2013

  • Απόδοση: 1 (25 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 25 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 50 λεπτά

Η ζύμη για σου είναι από τις βασικές ζύμες της Γαλλικής …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο.
    Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα.
    Όταν η ζύμη γίνει σφιχτή και ξεκολλάει από τα τοιχώματα είναι έτοιμη.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε την ζύμη 3-4 λεπτά να κρυώσει.

    Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και τα ενσωματώνουμε στην ζύμη.
    suntages gia sou gluka
  2. Αφήνουμε την ζύμη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και την χρησιμοποιούμε.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο.
    Δημιουργούμε μικρά σουδάκια με κορνέ σε αντικολλητικό χαρτί με απόσταση ενός εκατοστού, γιατί θα φουσκώσουν και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά.

    Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πριν τα γεμίσουμε!
    suntages zimi gia sou
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο