Σπιτική Κέτσαπ (Ketchup)

1.5K

Η διαδικασία είναι πανεύκολη! Προμηθευτείτε ώριμες ντομάτες, τις πιο φτηνές που θα βρείτε.. και θα απολέυσετε την καλύτερη σπιτική Κέτσαπ-Ketchup!

Σπιτική Κέτσαπ (Ketchup) Recipe

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 11 Μαΐου, 2012

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 500 ml. (1 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 60 mins

Η διαδικασία είναι πανεύκολη! Προμηθευτείτε ώριμες ντομάτες, τις πιο …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πλένουμε τις ντομάτες, χωρίς να αφαιρέσουμε το πράσινο κοτσάνι.
    Βάζουμε τις ντομάτες για 3-4 λεπτά σε καυτό νερό για να τις ξεφλουδίσουμε ευκολότερα.
  2. Με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε την φλούδα από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
  3. Βάζουμε όλα τις ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το νερό σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
    Βράζουμε για 10 λεπτά.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μύξο λαχανικών ή σε σίτα και με το εργαλείο του πουρέ και αρχίζουμε να πολτοποιούμε το μείγμα.
    Πολτοποιούμε και συλλέγουμε το μείγμα το μείγμα μέχρι να μείνουν μόνο τα υπολλείματα από τις φλούδες.
  5. Περνάμε το μείγμα που συλλέξαμε για 2η φορά από σχετικά λεπτή σίτα για να συγκτρατήσει τυχόν σπόρους.
  6. Ανακατεύουμε τακτικά τα υλικά και σιγοβράζουμε περίπου για 30 λεπτά μέχρι να γίνει μία πηχτή σάλτσα χωρίς υγρά.
    Αφήνουμε την κέτσαπ να κρυώσει ελαφρά και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα ή μπουκάλια!
    Διατηρούμε την κέτσαπ στο ψυγείο!

Join the Conversation

  1. Η κόρη μου της αρέσει πολύ το κέτσαπ από το σούπερ μάρκετ και φωνάζω δεν θέλω να τρώει…οπότε τώρα μου έδωσες φοβερή ιδέα!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close