Share

Το αγριογούρουνο είναι ένα «ιδιότροπο» κρέας, θέλει αργό μαγείρεμα, δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα λιπαρής ουσίας γιατί έχει αρκετή από μόνο του, αρκετά μπαχαρικά και μυρωδικά και οπωσδήποτε αλκοόλ!
Αν επιλέξετε λοιπόν να μαγειρέψετε αγριογούρουνο, σε κατσαρόλα, αυτή είναι η ιδανικότερη συνταγή για να το μαγειρέψετε!

Αγριογούρουνο με Βινσάντο Σαντορίνης και Άρωμα Εσπεριδοειδών Recipe

Αγριογούρουνο-με-Βινσάντο-Σαντορίνης-και-Άρωμα-Εσπεριδοειδών

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 6 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 12 ώρες 0 λεπτό
  • Μαγείρεμα: 2 ώρες 0 λεπτό
  • Έτοιμο σε: 14 ώρες 0 λεπτό

Το αγριογούρουνο είναι ένα "ιδιότροπο" κρέας, θέλει αργό μαγείρεμα, δεν …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Η μαρινάδα
    Πλένουμε και καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά το αγριογούρουνο, και αφαιρούμε τυχόν τρίχες.
    Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά.
    Τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του αγριογούρουνου.
  2. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε είτε στο ψυγείο, είτε σε κρύο στεγνό περιβάλλον.
    Αφήνουμε το αγριογούρουνο να μαριναριστεί για 12 τουλάχιστον ώρες.
  3. Το μαγείρεμα
    Αφαιρούμε το κρέας από την μαρινάδα και την κρατάμε στην άκρη.
    Βάζουμε μία πλατιά κατσαρόλα να ζεσταθεί και βάζουμε το κρέας να το θωρακίσουμε.
    Αρχικά δεν βάζουμε κάποια λιπαρή ουσία γιατί το κρέας θα βγάλει κάποια υγρά.
  4. Μόλις τα υγρά εξατμιστούν προσθέτουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ομοιόμορφο καφετί χρώμα.
    Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή πολτοποιημένα. Μόλις το κρεμμύδι πάρει χρυσό χρώμα, σβήνουμε με την μαρινάδα.
  5. Χαμηλώνουμε αρκετά την ένταση της φωτιάς.
    Προσθέτουμε αλάτι και περίπου 2 φλυτζάνια ζεστό νερό.
  6. Σιγοβράζουμε το αγριογούρουνο μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας.
    Σερβίρουμε με καστανό ρύζι, στο οποίο προσθέτουμε κουκουνάρι και σταφίδα.
    Share

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    Αφήστε ένα σχόλιο