Αλμυρό Κλαφουτί

1K

Το κλαφουτί οι περισσότεροι το γνωρίζετε ως το κλασικό γλύκισμα με κεράσια!
Σας προτείνω να δοκιμάσετε το Αλμυρό Κλαφουτί ανεπιφύλακτα και σ’ αυτή την εκδοχή!
Απολαύστε λοιπόν ένα γευστικότατο ορεκτικό ή στο πρωινό σας, πολύ νόστιμο, εύκολο και γρήγορο!

Αλμυρό Κλαφουτί Recipe

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 26 Οκτωβρίου, 2012

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (6 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 45 mins

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.
    Κόβουμε το ζαμπόν σε μέτριους κύβους και το σωτάρουμε ελαφρά στο τηγάνι, με το ένα κουταλάκι βούτυρο.
    Μόλις το σωτάρουμε το πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.
    Χρησιμοποιούμε μια ταρτιέρα ή ένα πυρίμαχο σκεύος μετρίου μεγέθους, περίπου 30 cm.

  2. Το βουτυρώνουμε καλά και απλώνουμε το ψημένο ζαμπόν σε όλη την επιφάνεια του πάτου.
    Κόβουμε τις πιπεριές σε μέτριους κύβους. Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα μαζί με το βούτυρο.
    Βάζουμε σε ένα μπώλ το αλεύρι, την πάπρικά, το αλάτι, τα αυγά και χτυπάμε με σύρμα μέχρι να μην έχει σβόλους από το αλεύρι.
    Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας καλά, να ομογενοποιηθεί το μείγμα και τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα τριμμένη.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα σιγά σιγά μεσα στο σκεύος και προσθέτουμε τους κύβους της πιπεριάς.
    Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα.
    Ψήνουμε στους 180°C Κελσίου, για 40 λεπτά.
    Σερβίρουμε το κλαφουτί ζεστό ή κρύο!

Join the Conversation

  1. Ενδιαφέρουσα ιδέα για δεκατιανό της Κυριακής ή και ένα γρήγορο βραδινό φαγητό Εύα.

    1. funkycook Author says:

      Σε ευχαριστώ Πηνελόπη μου! Είναι πολύ εύκολο και νόστιμο, ειδικά για πρωινό όπως λες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close