Share

Αρνάκι με Κολοκυθάκια και Σάλτσα Αυγολέμονο μια καταπληκτική, καλοκαιρινή συνταγή από την Ελληνική κουζίνα της μαμάς!

Αρνάκι με Κολοκυθάκια και Σάλτσα Αυγολέμονο Recipe

Αρνάκι με Κολοκυθάκια και Σάλτσα Αυγολέμονο

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 8, 2013

  • Απόδοση: 1 (6 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 1 ώρα 20 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 40 λεπτά

Αρνάκι με Κολοκυθάκια και Σάλτσα Αυγολέμονο μια καταπληκτική, …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το κρέας. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Στίβουμε το ένα λεμόνι και σβήνουμε το κρέας, προσθέτουμε 3 φλυτζάνια νερό.
    Χαμηλώνουμε την φωτιά, βράζουμε το κρέας για μία ώρα περίπου.
  2. Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια,τα οποία αφήνουμε ολόκληρα και τα σωτάρουμε μαζί τα κρεμμύδια.
    Προσθέτουμε τα σωταρισμένα λαχανικά στο κρέας και τον μαϊντανό.
    Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο ακόμη και ελαιόλαδο.
  3. Σιγοβράζουμε και μόλις δέσει η σάλτσα κατεβάζουμε το φαγάκι.
    Αφήνουμε να κρυώσει και αυγοκόβουμε.
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα.
    Προσθέτουμε 1 φλυτζάνι από το ζωμό του φαγητού και το χυμό του λεμονιού.
    Περιχύνουμε το φαγητό και ανακατεύουμε,ανακινώντας την κατσαρόλα!
Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο