Banoffee Pie – Μπανόφι

Banoffee Pie – Μπανόφι

Share

Το αυθεντικό, Αγγλικό μπανόφι – Banoffee Pie- έχει βάση τάρτας, τα μπισκότα degistive εξυπηρετούν την «εύκολη πλευρά» της συνταγής!
Αν θέλετε όμως να απολαύσετε το Banoffee Pie στην πιο εύκολη εκδοχή του, ακολουθήστε την συνταγή!

The Easy Way!

Μπανόφι

By Ευα Μονοχαρη Published: Δεκεμβρίου 4, 2013

  • Απόδοση: 1 (8 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 6 ώρες 0 λεπτό
  • Μαγείρεμα: 35 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 8 ώρες 35 λεπτά

Το αυθεντικό, Αγγλικό μπανόφι - Banoffee Pie- έχει βάση τάρτας, τα μπισκότα degistive …

Υλικά

Οδηγίες

  1. H καραμέλα
    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο.
    Προσοχή αφαιρούμε την ετικέτα και βάζουμε μία φλούδα λεμονιού μέσα στην κατσαρόλα.
    Καλύπτουμε με νερό την κατσαρόλα.
    Προσέχουμε να μην εξατμιστεί το νερό, άν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.
    Βράζουμε 3 ώρες.
    Αφαιρούμε τα κουτία από την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσουν καλά σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα ανοίξουμε.
    Συνταγές για Banoffee
  2. Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε.
    Σε ένα μέτριο τσέρκι "χτίζουμε" τα πλαινά και την βάση δημιουργώντας μια τάρτα.
    Συνταγές για Μπανόφι
  3. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μεταλλικό κάδο μέχρι να σφίξει και κατόπιν τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
    Τοποθετούμε την βάση σε μια πιατέλα.
    Στρώνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο, περίπου 1 1/2 κουτιά.

    Banoffee Συνταγή
  4. Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια.
    Συνταγές για Εύκολο Μπανόφι
  5. Καλύπτουμε με την σαντυγί. Τρίβουμε την σοκολάτα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια.
    Βάζουμε στο ψυγείο 3 με 4 ώρες και σερβίρουμε.
    Μπανόφι Ευκολο Συνταγή

  6. Μπανόφι Συνταγές

  7. Banoffee pie Συνταγή
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

Σχόλια από Facebook

7 Σχόλια

  1. Υπεροχοο γλυκό <3 Το δοκίμασα να το φτιάξω και είναι απλά υπέροχο απλό και οχι τόσο μπελαλίδικο(λίγο μέχρι το ζαχαρούχο γάλα να γίνει καραμέλα αλλα οκ :P) …
    Το σερβίρισα σε όλους τους φίλους και έμειναν άναυδοι απλά το λάτρεψαν.Έτσι έχει γίνει μια γλυκιά συνήθεια <3 <3 <3

    • Bάλια καλησπέρα, δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να το κάνω στην χύτρα οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω, για μεγαλύτερη ευκολία μπορείς να αγοράσεις έτοιμη καραμέλα.
      Καλή επιτυχία!

Αφήστε ένα σχόλιο