Share

Ένα πλούσιο, ονειρικό γλυκό που τα συνδυάζει όλα! Ψητή Σφολιάτα με Βερίκοκα και Παγωτό!

Ψητή Σφολιάτα με Βερίκοκα και Παγωτό Recipe

verikoka se sfoliata me pagoto

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 13, 2013

  • Απόδοση: 1 (6-8 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 40 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 55 λεπτά

Ένα πλούσιο, ονειρικό γλυκό που τα συνδυάζει όλα! Ψητή Σφολιάτα με …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Τα βερίκοκα
    Πλένουμε τα βερίκοκα και τα κόβουμε στην μέση, αφαιρόντας το κουκούτσι.
    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και την ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά. Aνακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε το νερό.
    Μόλις δέσει το σιρόπι προσθέτουμε το λεμόνι ανακατεμένο με το λικέρ, βράζουμε 1 λεπτό και προσθέτουμε τα βερίκοκα.
    Σιγοβράζουμε τα βερίκοκα για 3-4 λεπτά γυρνώντας τα και από τις 2 πλευρές.
    Κατόπιν κατεβάζουμε από την φωτιά περιχύνουμε με το κονιάκ και πολύ προσεκτικά ανάβουμε και τα φλαμπάρουμε.
  2. Η σφολιάτα
    Χαράζουμε και κόβουμε την σφολιάτα σε 6-8 ίσια κομμάτια.
    Κάνουμε σε κάθε κομμάτι μερικές τρύπες με ένα πηρούνι.
    Βουτυρώνουμε το ταψί με όλο το βούτυρο πασπαλίζουμε με ζάχαρη και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει η σφολιάτα.
  3. Βάζουμε το σιρόπι από τα βερίκοκα σε ένα μπώλ.
    Παίρνουμε τα κομμάτια της σφολιάτας και τα βουτάμε μέσα ελαφρά.
    Τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα ή σε πιατάκια άν τα σερβίρουμε ατομικά.
    Τοποθετούμε μία μπάλα παγωτό πάνω από κάθε σφολιάτα.
    Τοποθετούμε τα βερίκοκα από πάνω περιχύνουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και πασπαλίζουμε με το φυστίκι!

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο