Υγρό Κέικ με Δαμάσκηνο,Πιπέρι και Bitter Ganache

Υγρό Κέικ με Δαμάσκηνο,Πιπέρι και Bitter Ganache

Υγρό Κέικ με Δαμάσκηνο,Τσίλι και Bitter Ganache

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 10 Servings
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 40 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 10 mins

Το τόρτε είναι ένα γλύκισμα ανάμεσα σε μαλακό κέικ και brownie, είναι μια εύκολο γλυκό, σαν συνταγή και με ιδιαίτερο καθώς συνδιάζει την σοκολάτα με το πιπέρι!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Το κέικ
    Βάζουμε τα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα να μουλιάσουν στο λικέρ για 5 λεπτά.
    Χτυπάμε την καστανή ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Λιώνουμε σε μπαιν μαρί την σοκολάτα με το βούτυρο.
    Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα στο μείγμα αυγών-ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά.
    Ενώνουμε με σπάτουλα τα δύο μείγματα και προσθέτουμε την βανίλια.
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια, προσθέτωντας σταδιακά την λευκή ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
    Ενσωματώνουμε με πολύ απαλές κινήσεις την μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας.
  4. Ψήνουμε σε βουτυρωμένo τετράγωνο τσέρκι ή ταψάκι για 30 λεπτά στους 160° C βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο.
  5. Η Ganache
    Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί.
    Μόλις πάρει μία βράση κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα.
    Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Καλύπτουμε με ganache και πασπαλίζουμε με κακάο.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.