Share

Υγρό Κέικ με Δαμάσκηνο,Τσίλι και Bitter Ganache

Tόρτε Σοκολάτας με Δαμάσκηνο,Τσίλι και Ganache Bitter Choco

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 10 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 40 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 10 λεπτά

Το τόρτε είναι ένα γλύκισμα ανάμεσα σε μαλακό κέικ και brownie, είναι μια εύκολο γλυκό, σαν συνταγή και με ιδιαίτερο καθώς συνδιάζει την σοκολάτα με το πιπέρι!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Το κέικ
    Βάζουμε τα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα να μουλιάσουν στο λικέρ για 5 λεπτά.
    Χτυπάμε την καστανή ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Λιώνουμε σε μπαιν μαρί την σοκολάτα με το βούτυρο.
    Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα στο μείγμα αυγών-ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά.
    Ενώνουμε με σπάτουλα τα δύο μείγματα και προσθέτουμε την βανίλια.
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια, προσθέτωντας σταδιακά την λευκή ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
    Ενσωματώνουμε με πολύ απαλές κινήσεις την μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας.
  4. Ψήνουμε σε βουτυρωμένo τετράγωνο τσέρκι ή ταψάκι για 30 λεπτά στους 160° C βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο.
  5. Η Ganache
    Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί.
    Μόλις πάρει μία βράση κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα.
    Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Καλύπτουμε με ganache και πασπαλίζουμε με κακάο.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο