Cake Pops, μια γλυκιά «μόδα»!

Cake Pops, μια γλυκιά «μόδα»!

Share

Η νέα μόδα στα παιδικά πάρτυ, βαπτίσεις, μπουφέ και κεράσματα είναι τα cake pops, αυτά τα μικροσκοπικά πολύχρωμα και εντυπωσιακά «γλειφιτζούρια»!
Μην τα βλέπετε έτσι κομψά και ανησυχείτε ότι θα αποτύχετε, αν προσπαθήσετε φτιάξετε λόγω περιπλοκότητας.. είναι πανεύκολα φτιαγμένα από κέικ και μια απλή επικάλυψη σοκολάτας!

Καταρχήν διαλέξτε τις γεύσεις που προτιμάτε και τα απαραίτητα «σύνεργα».

– Τα cake pops έχουν ως βάση το κέικ, διαλέξτε λοιπόν την αγαπημένη γεύση κέικ, προσοχή καλό είναι το κέικ να είναι ένα σχετικά απαλό και υγρό κέικ, προσοχή όχι ρευστό ούτε σπογγώδες κέικ!
Βέβαια να τονίσω ότι πολλές φορές τα cake pops φτιαχνονται και από μπισκότα, ειδικά τα μπισκότα Oreo είναι ιδανικά!

– Επιλέξτε ανάμεσα σε λευκή, κουβερτούρα ή γάλακτος σοκολάτα για την επικάλυψη του!
– Τρούφες, τριμμένη σοκολάτα, χρώματα ζαχαροπλαστικής, καραμελάκια, χρωματιστή ζάχαρη ή οποιαδήποτε υλικά διακόσμισης προτιμάτε!

– Αν χρησιμοποιήσετε λευκή σοκολάτα για την επικάλυψη μπορέιτε να της δώσετε χρώμα, με λίγες σταγόνες από χρώματα ζαχαροπλαστικής και να κερδίσετε τις εντυπώσεις!

– Προμηθευτείτε τα ειδικά ξυλάκια για cake pops ή απλά ξύλινα καλαμάκια!

– Αν είστε αρχάριοι προσπαθήστε να φτιάξετε την πιο απλή εκδοχή των cake pops! Aν πάλι είστε σε προχωρημένο επίπεδο μπορείτε να δώσετε στα cake pops διάφορα σχήματα και να τα κάνετε ακόμη πιο εντυπωσιάκα!

– Στο εμπόριο θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία για να κάνετε υπέροχες δημιουργίες!

Cake Pops, μια γλυκιά «μόδα»! Recipe

Cake Pops

By Ευα Μονοχαρη Published: Μαΐου 12, 2012

  • Απόδοση: 1 δόση (25 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 2 ώρες 0 λεπτό
  • Μαγείρεμα: 10 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 2 ώρες 10 λεπτά

Η νέα μόδα στα παιδικά πάρτυ, βαπτίσεις, μπουφέ και κεράσματα είναι τα cake …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Τα cake pops με κέικ

    Ετοιμάζετε μια δόση το κέικ και το αφήνετε να κρυώσει πάρα πολύ καλά.
    Θρυμματίζετε το κέικ και το αναμειγνύετε με το τυρί κρέμα, το γάλα και την άχνη.
    Ζυμώνετε μέχρι να πάρετε ένα μείγμα που δεν κολλάει στα χέρια.
    Πλάθετε μικρές μπαλίτσες (σαν κεφτεδάκια) και τα ακουμπάτε σε λαδόκολλα.
  2. Λιώνετε 100 gr. από την σοκολάτα σε μπαιν μαρί.
    Βουτάτε μέσα τα ξυλάκια που θα στηρίξετε τα cake pops και τα καρφώνετε στα cake pops.
    Tα ακουμπάτε και πάλι ανάποδα στην λαδόκολλά και τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Λιώνετε την υπόλοιπη σοκολάτα με το μέλι, πάλι σε μπαίν μαρί και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά.
  4. Βουτάτε τα cake pops στριφογυρίζοντάς, τα ελαφρά, να καλυφθούν από την σοκολάτα και τα τοποθετείτε όρθια σε ένα χαμηλό ποτήρι για να στεγνώσουν.
    Διακοσμήστε τα cake pops σύμφωνα με την φαντασία σας!
  5. Αν θέλετε μπορείτε να τα φτιάξετε χωρίς επικάλυψη και απλά να τα βουτήξετε σε τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα, πιέζοντάς την ελαφρά για να κολλήσει!
  6. Τα cake pops με μπισκότα Οreo

    Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο moulti και ακολουθείτε την ίδια ακριβώς διαδικασία των cake pops με κέικ!
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

14 Σχόλια

    • Πολύ χάιρομαι και συγχαρητήρια για τις παραλλαγές!
      Στα Cakepops περισσότερο χρειάζεται η τέχνικη..όλα τα άλλα είναι φαντασία!
      Καλοφάγωτα!!

Αφήστε ένα σχόλιο