Cake Pops, μια γλυκιά «μόδα»!

Cake Pops, μια γλυκιά «μόδα»!

Share

Cake Pops, μια γλυκιά

Cake Pops

By Ευα Μονοχαρη Published: Μαΐου 12, 2012

  • ΜΕΡΙΔΕΣ: 1 δόση (25 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 2 hrs 0 min
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 10 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 2 hrs 10 mins

Η νέα μόδα στα παιδικά πάρτυ, βαπτίσεις, μπουφέ και κεράσματα είναι τα cake pops, αυτά τα μικροσκοπικά πολύχρωμα και εντυπωσιακά "γλειφιτζούρια"!

Μην τα βλέπετε έτσι κομψά και ανησυχείτε ότι θα αποτύχετε, αν προσπαθήσετε φτιάξετε λόγω περιπλοκότητας.. είναι πανεύκολα φτιαγμένα από κέικ και μια απλή επικάλυψη σοκολάτας!
Καταρχήν διαλέξτε τις γεύσεις που προτιμάτε και τα απαραίτητα "σύνεργα"..

- Τα cake pops έχουν ως βάση το κέικ, διαλέξτε λοιπόν την αγαπημένη γεύση κέικ, προσοχή καλό είναι το κέικ να είναι ένα σχετικά απαλό και υγρό κέικ, προσοχή όχι ρευστό ούτε σπογγώδες κέικ!
Βέβαια να τονίσω ότι πολλές φορές τα cake pops φτιαχνονται και από μπισκότα, ειδικά τα μπισκότα Oreo είναι ιδανικά!
- Επιλέξτε ανάμεσα σε λευκή, κουβερτούρα ή γάλακτος σοκολάτα για την επικάλυψη του!
- Τρούφες, τριμμένη σοκολάτα, χρώματα ζαχαροπλαστικής, καραμελάκια, χρωματιστή ζάχαρη ή οποιαδήποτε υλικά διακόσμισης προτιμάτε!
- Αν χρησιμοποιήσετε λευκή σοκολάτα για την επικάλυψη μπορέιτε να της δώσετε χρώμα, με λίγες σταγόνες από χρώματα ζαχαροπλαστικής και να κερδίσετε τις εντυπώσεις!
- Προμηθευτείτε τα ειδικά ξυλάκια για cake pops ή απλά ξύλινα καλαμάκια!
- Αν είστε αρχάριοι προσπαθήστε να φτιάξετε την πιο απλή εκδοχή των cake pops! Aν πάλι είστε σε προχωρημένο επίπεδο μπορείτε να δώσετε στα cake pops διάφορα σχήματα και να τα κάνετε ακόμη πιο εντυπωσιάκα!
- Στο εμπόριο θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία για να κάνετε υπέροχες δημιουργίες!

ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Τα cake pops με κέικ

    Ετοιμάζετε μια δόση το κέικ και το αφήνετε να κρυώσει πάρα πολύ καλά.
    Θρυμματίζετε το κέικ και το αναμειγνύετε με το τυρί κρέμα, το γάλα και την άχνη.
    Ζυμώνετε μέχρι να πάρετε ένα μείγμα που δεν κολλάει στα χέρια.
    Πλάθετε μικρές μπαλίτσες (σαν κεφτεδάκια) και τα ακουμπάτε σε λαδόκολλα.
  2. Λιώνετε 100 gr. από την σοκολάτα σε μπαιν μαρί.
    Βουτάτε μέσα τα ξυλάκια που θα στηρίξετε τα cake pops και τα καρφώνετε στα cake pops.
    Tα ακουμπάτε και πάλι ανάποδα στην λαδόκολλά και τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Λιώνετε την υπόλοιπη σοκολάτα με το μέλι, πάλι σε μπαίν μαρί και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά.
  4. Βουτάτε τα cake pops στριφογυρίζοντάς, τα ελαφρά, να καλυφθούν από την σοκολάτα και τα τοποθετείτε όρθια σε ένα χαμηλό ποτήρι για να στεγνώσουν.
    Διακοσμήστε τα cake pops σύμφωνα με την φαντασία σας!
  5. Αν θέλετε μπορείτε να τα φτιάξετε χωρίς επικάλυψη και απλά να τα βουτήξετε σε τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα, πιέζοντάς την ελαφρά για να κολλήσει!
  6. Τα cake pops με μπισκότα Οreo

    Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο moulti και ακολουθείτε την ίδια ακριβώς διαδικασία των cake pops με κέικ!
Share

Σχόλια από Facebook

Το 2007 δημιούργησα το Funky Cook απλά γιατί κάπου ήθελα να συγκεντρώσω τις συνταγές μου, κάπως έτσι το blogging με κέρδισε, άρχισα να γνωρίζω τον «μικρόκοσμό» του και να τον κάνω κομμάτι της καθημερινότητάς μου όπου εμπλουτίζεται συνεχώς αφού διαβάζω, μαθαίνω, σκέφτομαι, εμπνέομαι & πειραματίζομαι στην κουζίνα μου και όλα αυτά τα μοιράζομαι μαζί σας!

14 Σχόλια

    • Πολύ χάιρομαι και συγχαρητήρια για τις παραλλαγές!
      Στα Cakepops περισσότερο χρειάζεται η τέχνικη..όλα τα άλλα είναι φαντασία!
      Καλοφάγωτα!!

Αφήστε ένα σχόλιο