Share

Το περίφημο Γαλλικό ΠΟΠ τυρί Camembert, είναι ένα μαλακό, κρεμώδες τυρί, με χαρακτηριστικό του άρωμα και παράγεται από αγελαδινό γάλα.
Το Camembert καλύπτεται από μια ειδική επίστρωση «μούχλας» την Penicillium camemberti, μέσα στην οποία ωριμάζει το τυρί! Το Camembert τρώγεται ιδανικά ψητό!

Τυρί Camembert, Ψητό Recipe

Τυρί Camembert

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 17, 2012

  • Απόδοση: 1 (4 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 5 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 30 λεπτά

Το περίφημο Γαλλικό ΠΟΠ τυρί Camembert, είναι ένα μαλακό, κρεμώδες τυρί, με …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Αφαιρούμε το τυρί από την συσκευασία του και την κρατάμε γιατί εκεί μέσα θα ψήσουμε το τυρί.
    Καθαρίζουμε με ένα μαχαιράκι την επάνω του προστατευτική μεμβράνη.
    Συνταγές με Καμαμπέρ
  2. Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο εσωτερικό της συσκευασίας και βάζουμε πάλι μέσα το τυρί.
    Προσθέτουμε τα σκόρδα κομμένα σε λεπτές φέτες και αν θέλουμε λίγο αλάτι χοντρό.
    Συνταγή με Καμαμπέρ
  3. Προσθέτουμε το μπέικον σε κύβους.
    Καρφώνουμε επάνω στο τυρί το δενδρολίβανο και ψήνουμε στους 180°C Κελσίου για 20-25 λεπτά.
    Συνταγές Καμαμπέρ Ορεκτικα
  4. Σερβίρουμε αμέσως το ψητό τυρί, με ψωμί που έχουμε κόψει σε μπουκιές ή κριτσίνια και παγωμένο λευκό κρασί!
    Συνταγές με Γαλλικό Καμαμπέρ
    Share

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    Αφήστε ένα σχόλιο