Share

Το περίφημο Γαλλικό ΠΟΠ τυρί Camembert, είναι ένα μαλακό, κρεμώδες τυρί, με χαρακτηριστικό του άρωμα και παράγεται από αγελαδινό γάλα.
Το Camembert καλύπτεται από μια ειδική επίστρωση «μούχλας» την Penicillium camemberti, μέσα στην οποία ωριμάζει το τυρί! Το Camembert τρώγεται ιδανικά ψητό!

Τυρί Camembert, Ψητό Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 17, 2012

  • Yield: 1 (4 Servings)
  • Prep: 5 mins
  • Cook: 25 mins
  • Ready In: 30 mins

Το περίφημο Γαλλικό ΠΟΠ τυρί Camembert, είναι ένα μαλακό, κρεμώδες τυρί, με …

Ingredients

Instructions

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Αφαιρούμε το τυρί από την συσκευασία του και την κρατάμε γιατί εκεί μέσα θα ψήσουμε το τυρί.
    Καθαρίζουμε με ένα μαχαιράκι την επάνω του προστατευτική μεμβράνη.
  2. Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο εσωτερικό της συσκευασίας και βάζουμε πάλι μέσα το τυρί.
    Προσθέτουμε τα σκόρδα κομμένα σε λεπτές φέτες και αν θέλουμε λίγο αλάτι χοντρό.
  3. Προσθέτουμε το μπέικον σε κύβους.
    Καρφώνουμε επάνω στο τυρί το δενδρολίβανο και ψήνουμε στους 180°C Κελσίου για 20-25 λεπτά.
  4. Σερβίρουμε αμέσως το ψητό τυρί, με ψωμί που έχουμε κόψει σε μπουκιές ή κριτσίνια και παγωμένο λευκό κρασί!
    Share

    2 Σχόλια

    1. Το έφτιαξα φέτος στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και από τότε έχει γίνει ο καλύτερος μεζές για τα βράδια της Παρασκευής, μαζί με το κρασάκι μας.
      Αν και μου άρεσε από την αρχή το συγκεκριμένο τυρί, σε αυτή του την εκδοχή δεν έχω λόγια!!!
      Καλή συνέχεια Εύα!!!

    Αφήστε ένα σχόλιο