Share

Τούρτα Cappuccino

Τούρτα Cappuccino

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 1 (14-16 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 60 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 60 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 6 ώρες 0 λεπτό

Μία τούρτα να την πιείτε στο "φλυτζάνι"!
Πεντανόστιμη, ελαφριά τούρτα και με την εκπληκτική γεύση του καφέ να της δίνει ιδιαίτερη "άποψη"!
Για τους λάτρεις του καφέ αλλά και για ιδιαίτερες περιστάσεις, μπορείτε να την σερβίρεται μετά από ένα γεύμα, με τον απογευματινό σας καφέ ή να την φτιάξετε για γενέθλια των «μεγάλων» σας φίλων!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Tο παντεσπάνι
    Χτυπάμε για 5 λεπτά τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν πολύ καλά! Προσθέτουμε το νερό και τις βανίλιες.
    Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.
    Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα των αυγών ενσωματώνοντάς το, απαλά, με σπάτουλα σταδιακά.
  2. Βουτυρώνουμε ένα στρογυλλό ταψί ή φόρμα δαχτυλίδι 24 εκατοστών περίπου. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αέρα για περίπου 25 λεπτά, στους 180°C .
    Αφήνουμε να κρυώσει καλά το παντεσπάνι και το χωρίζουμε σε δύο ισόποσους δίσκους, με την βοήθεια ενός μαχαιριού.
  3. H κρέμα
    Βάζουμε την φυτική σαντυγί για 30 λεπτά στο ψυγείο.
    Χτυπάμε την σαντυγί για 7 λεπτά στο μίξερ στην δυνατή ταχύτητα.
    Προσθέτουμε την άχνη και τις βανίλιες και χτυπάμε άλλα 3 λεπτά.
    Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 1 λεπτό.
    Βάζουμε την κέμα για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  4. Το σιρόπι
    Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε τον καφέ με την ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
    Προσθέτουμε το γάλα και το λικέρ.
    Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  5. Η ολοκλήρωση
    Βάζουμε το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι σε μια πιατέλα και το ραντίζουμε με το σιρόπι, να βραχεί καλά παντού.

  6. Προσθέτουμε το 1/3 της κρέμας.
    Τοποθετούμε το άλλο παντεσπάνι και ξαναραντίζουμε με σιρόπι.
    Καλύπτουμε με όλη την υπόλοιπη κρέμα όλη την τούρτα.
  7. Διακοσμούμε τα πλαινά της με διάσπαρτους κόκκους καφέ.
    Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της τούρτας με την τριμμένη κουβερτούρα.
    Κοσκινίζουμε πάνω από την κουβερτούρα το κακάο και άν θέλουμε λίγη κανέλα.

    Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-4 ώρες και σερβίρουμε!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο