Share

Ζυμαρικά Casarecce με Κοτόπουλο, Μελιτζάνα και Ανθότυρο. Τα Casarecce είναι ιταλική πάστα και σημαίνει «σπιτικό» δηλαδή σπιτικά ζυμαρικά!
Με σπειροειδές σχήμα κάτι σαν τα κρητικά σκιουφιχτά!
Ταιριάζουν άψογα με κάθε είδους κρεατικό με σάλτσα και αν σας αρέσουν τα al dente θα τα λατρέψετε!

Ζυμαρικά Casarecce με Κοτόπουλο, Μελιτζάνα και Ανθότυρο Recipe

Ζυμαρικά Casarecce με Κοτόπουλο

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 20, 2013

  • Απόδοση: 1 (4 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 15 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 35 λεπτά

Ζυμαρικά Casarecce με Κοτόπουλο, Μελιτζάνα και Ανθότυρο. Τα Casarecce είναι …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Αφού ετοιμάσουμε το κοτόπουλο το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε το μπέικον,το σκόρδο και τους κύβους της μελιτζάνας.
    Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σωτάρουμε για 2 λεπτά.
  2. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
    Προσθέτουμε την ντομάτα,την ζάχαρη λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ½ φλυτζανιού ζωμό κοτόπουλου.
    Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  3. Bράζουμε τα ζυμαρικά όπως μας αρέσουν.
    Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε ζεστά περιχύνοντάς τα με λίγο ελαιόλαδο.
    Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τον μαϊντανό.
    Προσθέτουμε την σάλτσα στα ζυμαρικά ανακινώντας την κατσαρόλα.
  4. Τέλος προσθέτουμε και τα ντοματίνια κομμένα στην μέση και σκεπάζουμε το σκεύος, αφήνοντας 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

    Σερβίρουμε με φύλλα ρόκας και μικρά κομμάτια ανθότυρου!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο