Share

Ένα καταπληκτικό cheesecake φούρνου με τυρί καμαμπέρ και ρόδι! Υπέροχη γεύση και γιορτινή εμφάνιση!
Το τυρί καμαμπέρ προσδίδει διακριτικά στην κρέμα τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του και δίνει πολύ ωραία υφή στην κρέμα!
Το ότι δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό και «βαρύ» το κάνει ιδανικό για να το προσφέρετε στο εορταστικό τραπέζι!

Cheesecake με Τυρί Καμαμπέρ και Ρόδι Recipe

Cheesecake με Τυρί Καμαμπέρ και Ρόδι

By Ευα Μονοχαρη Published: Δεκεμβρίου 19, 2012

  • Απόδοση: 1 (8-10 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 60 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 60 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 2 ώρες 0 λεπτό

Ένα καταπληκτικό cheesecake φούρνου με τυρί καμαμπέρ και ρόδι! Υπέροχη γεύση …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προετοιμασία της Sour Cream:
    Aνακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι και τον χυμό λεμονιού.
    Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα για 4 ώρες εκτός ψυγείου, να πήξει.
    Συνταγές για CheeseCake
  2. Για την βάση του Cheesecake:
    Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείο για 1 ώρα.
    Στο multi αλέθουμε τα μπισκότα και κατόπιν προσθέτουμε την ζάχαρη και το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
    Συνταγή για CheeseCake
  3. Σε μια φόρμα δαχτυλίδι ή τσέρκι, στην οποία στρώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα του μπισκότου.
    Απλώνουμε τα θρυμματισμένο μπισκότο, δημιουργώντας μια λεπτή στρώση, όπου πιέζουμε καλά ώστε να καλυφθεί ο πάτος.
    Τοποθετούμε την φόρμα στην κατάψυξη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε ώστε να σταθεροποιηθεί η βάση.
    Συνταγές για CheeseCake
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C Κελσίου.
    Σε ένα μπώλ ρίχνουμε το τυρί κρέμα και την άχνη και χτυπάμε με το μίξερ για 2 λεπτά.
    Συνταγή για CheeseCake Φούρνου
  5. Προσθέτουμε το καμαμπέρ στο μείγμα, κομμένο σε μικρά κομμάτια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το τυρί στο υπόλοιπο μείγμα και να ενσωματωθεί εντελώς.
    Συνταγές για CheeseCake Φούρνου
  6. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, το αλάτι και την βανίλια.
    Τέλος προσθέτουμε 50 ml. από την sour cream, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
    Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα και τοποθετούμε στο φούρνο, όπου ψήνουμε για 15 λεπτά στους 170°C Κελσίου και αφού χαμηλώσουμε την θερμοκρασία στους 120°C Κελσίου, ψήνουμε άλλα 30 λεπτά.
    Συνταγή για CheeseCake Φούρνου
  7. Αφήνουμε το cheesecake, χωρίς να το κουνήσουμε, 30 λεπτά να κρυώσει.
    Σε ένα μπωλ χτυπάμε για 1 λεπτό την sour cream με την άχνη.
    Απλώνουμε την sour cream στο ψημένο cheesecake και ψήνουμε πάλι, στους 170°C Κελσίου για 10 λεπτά.
    Συνταγές για CheeseCake Φούρνου
  8. Αφήνουμε να έρθει το γλυκό σε θερμοκρασία δωματίου και αφού σκεπάσουμε με πλαστική μεμβράνη την φόρμα, τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
    Συνταγή για CheeseCake Φούρνου
  9. Για το ζελέ ρόδι:
    Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε παγωμένο νερό για 5 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον χυμό από το ρόδι, την αρμπαρόριζα και την ζάχαρη. Βράζουμε το μείγμα μέχρι να πάρει μια βράση, ρίχνουμε τα φύλλα της ζελατίνης που έχουμε στίψει καλά και ανακατεύουμε να διαλυθούν.
    Συνταγές για γλυκά με Ρόδι
  10. Αφήνουμε να έρθει το ζελέ σε θερμοκρασία δωματίου και το προσθέτουμε στο cheesecake.
    Καλύπτουμε και πάλι με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να πήξει το ζελέ και ξεφορμάρουμε.
    Συνταγες Γλυκά με Ρόδι
  11. Πριν σερβίρουμε το cheesecake to αφήνουμε 5 λεπτά εκτός ψυγείου!
    Συνταγές για γλυκά με Ρόδι
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

7 Σχόλια

  1. Πολύ ωραίο Eύα και ιδιαίτερο cheesecake με το καμαμπέρ.

    Με το ζελέ ροδιού εξαιρετικό για το γιορτινό τραπέζι.

    φιλιά

  2. Πολύ ωραίο Eύα και ιδιαίτερο cheesecake με το καμαμπέρ.

    Με το ζελέ ροδιού εξαιρετικό για το γιορτινό τραπέζι.

    φιλιά

  3. Ξέχασες να αναφέρεις το βούτυρο στα υλικά. Συνήθως στο τσηζκεηκ είναι το μισό από τα μπισκότα οπότε εδώ θα βάλω 100γ.

Αφήστε ένα σχόλιο