Share

Το πιό νόστιμο και αγαπημένο παραδοσιακό πιάτο των Χριστουγέννων σε όλη την Ελλάδα!
Μην το παραλέιψετε από το γιορτινό σας τραπέζι!

Χοιρινό με Σέλινο Αυγολέμονο

Χοιρινό με Σέλινο Αυγολέμονο

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 4-6 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 1 ώρα 20 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 40 λεπτά

Το πιό νόστιμο και αγαπημένο παραδοσιακό πιάτο των Χριστουγέννων σε όλη …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Διαλέγουμε ένα μάτσο τρυφερό σέλινο.
    Το πλένουμε, το καθαρίζουμε και το χοντροκόβουμε, προσθέτουμε και τα κοτσάνια.
    Το ζεματάμε σε άφθονο καυτό νερό το σέλινο για 10 λεπτά και κατόπιν το στραγγίζουμε.
  2. Σε μία πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και ελαιόλαδο.
    Μόλις κάψει, σωτάρουμε το κρέας πολύ καλά και απο τις 2 πλευρές.
  3. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνουμε. Σωτάρουμε για 1 λεπτό το κρεμμύδι και προσθετουμε τον ζωμό.
    Προσθέτουμε όσο έπιπλέον ζεστό νερό χρειαζεται, μέχρι να καλυφθεί το κρέας. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά και προσθέτουμε το πράσο και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
    Συνεζίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, σχεδόν 1 ώρα.
  4. Προσθέτουμε το σέλινο και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για 45 περίπου λεπτά.
    ¶ν χρειαστεί αλατίζουμε, αφού δοκιμάσουμε πρώτα.
    Μόλις βράσει το φαγητό αποσύρουμε από την φωτιά.
    Αφαιρούμε 1 φλυτζάνι από το ζουμί του φαγητού.
  5. Tο αυγόκομμα
    Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
    Χτυπάμε τα ασπράδια σε αφράτη μαρέγκα, συνεχίζουμε προσθέτοντας τους κρόκους, το λεμόνι και το ζουμί από το φαγητό.
    Ρίχνουμε το αυγόκομμα στο φαγητό, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού το αυγόκομμα και σερβίρουμε!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο