Share

Cupcakes Σοκολάτας με Γλάσο Σοκολάτας με Πραλίνα Φουντουκιού

Σοκολατένια Cupcakes

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 12 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 20 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 30 λεπτά

Το πιο απολαυστικό και εύκολο γλυκό τρώγεται σε "φλυτζάνι" γεμάτο σοκολάτα!!!
Μια τέλεια και απλή συνταγή για τα απόλυτα σοκολατένια αφράτα cupcakes, με απίστευτο γλάσο μερέντας, που απλά θα σας ξετρελάνει!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Tο γλάσο σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού
    Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μία καλή βράση, προθέτουμε την σοκολάτα με πραλίνα φουντουκιού και την κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
  2. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα!
    Αφήνουμε το γλάσο στο ψυγείο 1 ώρα ή μέχρι να γίνει πολύ σφιχτό ανάλογα πως μας αρέσει!
  3. Τα Cupcakes
    Σε ένα μπώλ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, προσθέτουμε το κόρν φλάουρ, την ζάχαρη, το κακάο, την βανίλια, το baking powder και την σόδα και ανακατεύουμε ελαφρά.
  4. Προσθέτουμε το γάλα, το αυγό και το κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
    Ενσωματώνουμε στο μείγμα το βούτυρο, το οποίο έχουμε ζεστάνει ελαφρά για να λιώσει.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα είτε σε 12 χάρτινες θήκες για cupcakes είτε σε φόρμα για cupcakes, αφού πρώτα τις βουτυρώσουμε.
    Μοιράζουμε το μείγμα σε κάθε φορμάκι, γεμίζοντάς το κατά 3/4 γιατί θα φουσκώσει αρκετά!
  6. Προσθέτουμε σε κάθε cupcake την κουβερτούρα την οποία έχουμε σπάσει σε μικρά κομματάκια.
  7. Ψήνουμε για 20-22 λεπτά στους 180° C Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο, στην λειτουργεία του αερόθερμου.
  8. Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν πολύ καλά και τα γλασάρουμε, είτε με κορνέ αν θέλουμε παγωμένο το γλάσο είτε με ζεστό γλάσο, με την βοήθεια ενός κουταλιού.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο