Cupcakes Σοκολάτας με Γλάσο Σοκολάτας με Πραλίνα Φουντουκιού

Cupcakes Σοκολάτας με Γλάσο Σοκολάτας με Πραλίνα Φουντουκιού

Cupcakes Σοκολάτας με Γλάσο Σοκολάτας με Πραλίνα Φουντουκιού

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 12 Servings
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 30 mins

Το πιο απολαυστικό και εύκολο γλυκό τρώγεται σε "φλυτζάνι" γεμάτο σοκολάτα!!!
Μια τέλεια και απλή συνταγή για τα απόλυτα σοκολατένια αφράτα cupcakes, με απίστευτο γλάσο μερέντας, που απλά θα σας ξετρελάνει!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Tο γλάσο σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού
    Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μία καλή βράση, προθέτουμε την σοκολάτα με πραλίνα φουντουκιού και την κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
  2. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα!
    Αφήνουμε το γλάσο στο ψυγείο 1 ώρα ή μέχρι να γίνει πολύ σφιχτό ανάλογα πως μας αρέσει!
  3. Τα Cupcakes
    Σε ένα μπώλ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, προσθέτουμε το κόρν φλάουρ, την ζάχαρη, το κακάο, την βανίλια, το baking powder και την σόδα και ανακατεύουμε ελαφρά.
  4. Προσθέτουμε το γάλα, το αυγό και το κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
    Ενσωματώνουμε στο μείγμα το βούτυρο, το οποίο έχουμε ζεστάνει ελαφρά για να λιώσει.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα είτε σε 12 χάρτινες θήκες για cupcakes είτε σε φόρμα για cupcakes, αφού πρώτα τις βουτυρώσουμε.
    Μοιράζουμε το μείγμα σε κάθε φορμάκι, γεμίζοντάς το κατά 3/4 γιατί θα φουσκώσει αρκετά!
  6. Προσθέτουμε σε κάθε cupcake την κουβερτούρα την οποία έχουμε σπάσει σε μικρά κομματάκια.
  7. Ψήνουμε για 20-22 λεπτά στους 180° C Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο, στην λειτουργεία του αερόθερμου.
  8. Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν πολύ καλά και τα γλασάρουμε, είτε με κορνέ αν θέλουμε παγωμένο το γλάσο είτε με ζεστό γλάσο, με την βοήθεια ενός κουταλιού.

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.