Share

Αν λατρεύετε και «λιώνετε» για τα κέικ με λεμόνι, αυτό το λεμονάτο, το ζουμερό, το αρωματικό!
Δοκιμάστε αυτό το κέικ και σας υπόσχομαι να δοκιμάσετε ένα από τα ωραιότερα κέικ!

Κέικ με Λεμόνι και Γλάσο (Drizzle Lemon Cake)

Κέικ Λεμόνι

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 40-45 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 55 λεπτά

Αν λατρεύετε και "λιώνετε" για τα κέικ με λεμόνι, αυτό το λεμονάτο, το …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Αφήνουμε το βούτυρο και τα αυγά εκτός ψυγείου ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου. Παίρνουμε το ξύσμα από τα 2 λεμόνια.
    Συνταγη για κεικ με λεμόνι
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.
    Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά.
    Συνταγές για Κέικ
  3. Σταματάμε το χτύπημε με το μίξερ.
    Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το baking powder, την βανίλια, τον χυμό από το ένα λεμόνι και την αμυγδαλόψιχα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά με σπάτουλα μαρίζ
    Συνταγές για κέικ λεμονιού
  4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
    Προσθέτουμε το μείγμα στην φόρμα.
    Συνταγή για κεικ με λεμόνι
  5. Ψήνουμε το κέικ για 45 λεπτά περίπου, στους 180°C Κελσίου.
    Συνταγές για κέικ με λεμονι
  6. Ετοιμάζουμε το σιρόπι ως εξής:
    Ανακατεύουμε 100 gr. από την άχνη ζάχαρη με τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι, το σιρόπι δεν χρειάζεται βράσιμο.
    Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο του κάνουμε τρύπες με ξύλινο καλαμάκι ή ένα μαχαιράκι και περιχύνουμε το καυτό κέικ.
    Συνταγή για κέικ λεμονιού
  7. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά. Ετοιμάζουμε το γλάσο που θα περιχύσουμε το κέικ.
    Ανακατεύουμε 2-3 κουταλιές της σούπας λεμόνι με την υπόλοιπη άχνη, αν χρειαστεί προσθέτουμε λεμόνι ή άχνη μέχρι να πάρουμε ένα πυκνό γλάσο.
    Συνταγή για Κέικ Λεμόνι
  8. Περιχύνουμε το κέικ και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί το γλάσο πριν το κόψουμε!
    Κέικ Λεμόνι
  9. Και όσο περισσότερο "μένει" το κέικ τόσο πιο νόστιμο γίνεται!
    Κέικ Λεμονιού με Γλάσο
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Σχόλια

  1. Τελεια συνταγη, λατρευω τα παντα που εχουν λεμονι. Αντι ομως για μαργαρινη, που ειναι σαν να τρως πλαστικο, προτινω το αγνο μας ελαιολαδο!

    • Κατερίνα θα το δοκιμάσω! Μ αρέσει κ εμενα το ελαιόλαδο στα κέικ, πιστεύω θα ταιριάζει απίθανα!!
      Ευχαριστώ για την συμβουλή!!

  2. Δοκίμασα τη συνταγή στη βασική της μορφή (αναλογίες σε αλεύρι, αυγά, βούτυρο, ζάχαρη καθώς και την τεχνική παρασκευής). Μιας και δεν μου αρέσει πολύ το λεμόνι, το αντικατέστησα με κανέλα, και πρόσθεσα καραμελωμένα μήλα στον πάτο της φόρμας.

    Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό: αφράτο και νωπό κέικ που μοσχομύριζε βούτυρο, και το σημαντικότερο, διατηρήθηκε φρέσκο σε αεροστεγές δοχείο για μια ολόκληρη βδομάδα.

    Ευχαριστώ πολύ, θα κρατήσω τη συνταγή και θα δοκιμάσω και άλλες γευστικές/αρωματικές παραλλαγές.

    • Θα το δοκιμάσω! Μου φαίνεται υπέροχη εναλλακτική ή μάλλον ένα ακόμη υπέροχο κέικ!
      Ευχαριστώ Παναγιώτη!!

    • Ελίζαμπεθ στο 5 βήμα γράφω ότι το ξύσμα το προσθέτουμε αφού σταματήσουμε το μίξερ μαζι με τα στερεα υλικα!
      Το κέικ αυτό δεν περιέχει γάλα!
      Ευχαριστώ πολύ, καλή επιτυχία!

Αφήστε ένα σχόλιο