Share

Εύκολα Γλυκά Μπισκότα Βρώμης

Μπισκότα Βρώμης

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 20 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 8 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 16 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 24 λεπτά

Τέλεια, εύκολα γλυκά μπισκότα βρώμης!
Ο συνδιασμός με τις σταφίδες και τα μπαχαρικά, δίνουν υπέροχο γευστικό και αρωματικό αποτέλεσμα!
Η βρώμη ή αλλιώς το κουάκερ είναι ένα ιδιαίτερα θρεπτικό δημητριακό γεμάτο φυτικές ίνες και βιταμίνες!
Εντάξτε το λοιπόν στην καθημερινή σας διατροφη και ιδίως στο πρωινό σας γεύμα ή σαν σνάκ!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι.
    Προσθέτουμε την βρώμη, την ζάχαρη, το αυγό, το αλάτι, το baking powder, το ξύσμα, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε ελαφρά.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μαζί το γάλα.
    Προσθέτουμε τις σταφίδες.
  3. Ανακατεύουμε τα υλικά και ζυμώνουμε.
    Η ζύμη πρέπει να είναι σφιχτή και να μην την ζυμώσουμε πολύ, τόσο ώστε να ενωθούν τα υλικά.
  4. Πλάθουμε μια φρατζόλα και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
    Με ένα μαχαίρι κόβουμε την ζύμη σε φέτες και πιέζουμε κάθε κομμάτι ελαφρά με την παλάμη μας να ανοίξει.
  5. Εναλλακτικά ανοίγουμε με τον ένα φύλλο πάχους περίπου 2 εκατοστών, σε αλευρωμένο πάγκο και κόβουμε με στρογγυλό κουπ πατ.
    Με ένα πινέλο αλείφετε τα μπισκότα με γάλα.
  6. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα δίσκο και ακουμπάμε τα μπισκότα. Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι 180° C Κελσίου, για 16 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
    Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο