Share

Τα Ελληνικά Αλλαντικά είναι εξαιρετικά, δεν έχουν να ζηλέψουν σε νοστιμιά και ποικιλία τίποτα από τα αλλαντικά εισαγωγής!  Προτιμήστε τα !

? Απάκι
Πρόκειται για παραδοσιακή συνταγή από τα Ανώγια της Κρήτης
Παρασκευάζεται άπαχο χοιρινό κρέας.
Μαρινάρεται για δύο με τρεις ημέρες σε ξύδι από κρασί.
Κατόπιν καπνίζεται με αρωματικά φυτά και καλύπτεται με ένα στρώμα από μπαχαρικά και μυρωδικά.

? Κατάληλλο να συνοδεύσει  μπίρα, κρασί, αποστάγματα, ταιριάζει σε πίτες, σε σαλάτες, ζυμαρικά, λαδερά ή ομελέτες.

? Καβουρμάς
Πρόκειται για παραδοσιακή συνταγή από την Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα τη Θράκη
Παρασκευάζεται από βρασμένο κρέας κομμάτια στο ζωμό του. Μοιάζει λίγο με πηχτή, αλλά η υφή του είναι πιο συμπαγής.
Γίνεται περίπου σαν την πηχτή αλλά με πιο συμπυκνωμένη υφή.
Διατηρείται σε κυλινδρικά μπαστούνια με τέσσερις τρόπους:
1. Ανάμικτο χοιρινό και βοδινό κρέας.
2. Βοδινό κρέας με ελάχιστο λίπος.
3. Πρόβειο κρέας με αρκετό λίπος.
4. Πικάντικος με διάφορα μπαχαρικά και πράσο.

? Κατάληλλο να συνοδεύσει κόκκινα κρασιά, ταιριάζει με λαχανικά και τουρσιά.Σερβίρεται κρύος ή ζεσταμένος.

? Λουκάνικα ΚαπνιστάΕλληνικά Λουκάνικα
Τα παρακάτω σαλάμια είναι από τα καλύτερα σαλάμια της Ελλάδος!
Παρασκευάζονται από κυρίως από χοιρινό αλλά και μοσχαρίσιο  κιμά, ο οποίος τυλίγευαι σε έντερο, καπνίζονται γεγονός που τα κάνει πιο ανθεκτικά στο χρόνο.
Τα φρέσκα είναι μαλακά και τρυφερά, ενώ τα παλιά είναι αφυδατωμένα και ζαρωμένα.

? Λουκάνικο Καπνιστό παραδοσιακή συνταγή από την Μάνη
Λουκάνικο από καθαρό χοιρινό κρέας με με πορτοκάλι.

? Λουκάνικο καπνιστό παραδοσιακή συνταγή από την Ευρυτανία

Από καθαρό χοιρινό κρέας αρωματισμένο με πράσο και μπαχαρικά.

? Σουτζούκι παραδοσιακή συνταγή από την Κρήτη.
Ένα είδος λουκάνικου από χοιρινό κρέας με πορτοκάλι και ρίγανη.

? Κατάλληλα να συνοδεύσουν κρασιά και αποστάγματα. Χρησιμοποιούνται επίσης σε ομελέτες, ζυμαρικά και όσπρια.

? Λούτζα
Πρόκειται για παραδοσιακή συνταγή των Κυκλάδων και ιδιαίτερα της Μυκόνου
Παρασκευάζεται από φιλέτο χοιρινού αλατισμένο μαρινάρεται σε κόκκινο κρασί, καπνίζεται, αλείφεται με θυμάρι ή κόλιανδρο,
τυλίγεται σε έντερο και και ακολουθείται η μέθοδος της φυσικής ωρίμανσης σε αέρα.

? Κατάληλλο να συνοδεύσει  μπίρα, κρασί, αποστάγματα, ταιριάζει σε πίτες, σε σαλάτες, ζυμαρικά ή ομελέτες.

? Νούμπουλο
Πρόκειται για παραδοσιακή συνταγή από την Κέρκυρα
Παρασκευάζεται ολόκληρο κομμάτι χοιρινής μπριζόλας παστωμένο, με αρωματικά βότανα, ιδιαίτερα ρίγανη και πιπέρι.Αφού «ψηθεί» λίγο με το αλάτι,
ωριμάζει μέσα σε φυσικό έντερο και διακριτικά καπνισμένο.
Έχει ροζέ χρώμα στο εσωτερικό του.

? Κατάληλλο να συνοδεύσει ημίσκληρα τυριά, μαύρη μπίρα, με τα σύκα, σερβίρεται κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες.

? Παστουρμάς
Πρόκειται για παραδοσιακή συνταγή της Μιράς Ασίας που έφεραν οι πρόσφυγες στη Θράκη και στα νησιά του ΒορειοΑνατολικού Αιγαίου
Παρασκευάζεται από μοσχαρίσιο κρέας και στο Αιγαίο από κατσικίσιο κρέας.
Το κρέας αλατίζεται αλείφεται με μείγμα μπαχαρικών τσιμένι, κύμινο, τριγωνέλλα, σκόρδο και πάπρικα. Το τσιμένι του δίνει ιδιαίτερη χαρακτηριστική γεύση και άρωμα!
Στεγνώνει στον αέρα για 10 περίπου ημέρες.Ελληνικό Προσούτο Ευρυτανίας

? Κατάληλλο να συνοδεύσει μπίρα, κρασί, αποστάγματα, ταιριάζει σε πίτες και ομελέτες.

 


? Πορκέτα και Χοιρομέρι

Πρόκειται για παραδοσιακή συνταγή από την Ευρυτανία
Παρασκευάζεται από μικρό θηλυκό γουρουνόπουλο που του έχουν αφαιρεθεί όλα τα κόκαλα, τα λίπη και τα νεύρα.
Κατόπιν, τοποθετείται σε αλάτι και έπειτα σε κόκκινο κρασί.
Καπνίζεται για ωρίμανση αρκετών βδομάδων.

Χρειάζεται περίπου τέσσερις μήνες επεξεργασία και ωρίμανση προτού διατεθεί στην κατανάλωση.

? Κατάληλλο να συνοδεύσει κρασί, μπίρα, αποστάγματα και οπουδήποτε θα χρησιμοποιούσατε χοιρομέρι.

? Προσούτο
Πρόκειται για παραδοσιακή συνταγή από την Ευρυτανία
Το αρχαιοελληνικό «Ακροκώλιον»!
Επιλεγμένα χοιρινά μπούτια αλατισμένα ωριμάζουν για πολλούς μήνες στα ψηλά βουνά της Ευρυτανίας και αποκτούν μοναδική, εκλεκτή γεύση και άρωμα.
Η διαδικασία της παρασκευής του μπορεί να διαρκέσει από εννέα μήνες μέχρι δύο χρόνια, ανάλογα με το μέγεθος του κομματιού.
Όταν στεγνώσει εντελώς, παραμένει εκτεθειμένο στον αέρα, σε θερμοκρασία δωματίου έως και 18 μήνες για να ωριμάσει φυσικά.

? Κατάλληλο να συνοδεύσει κρασί, φρούτα όπως πεπόνι ή σύκα, ανάλατα τυριά, με κριτσίνια και παξιμάδια. Ταιριάζει σε ζυμαρικά, σαλάτες, πίτες, πίτσες, ομελέτες.


? Σαλάμια Αέρος

Τα παρακάτω σαλάμια είναι από τα καλύτερα σαλάμια της Ελλάδος!
Παρασκευάζονται με τον ίδιο τρόπο, η γεύση διαφέρει ανάλογα με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά, ή αν έχουν έρθει σε διαδικασία καπνίσματος.
Τα συντηρητικά αντικαθιστούνται με αρκετό αλάτι, κατόπιν ωριμάζουν με την μέθοδο της φυσικής ωρίμανσης και αφυδατώνονται.

? Σαλάμι παραδοσιακή συνταγή από την Ευρυτανία

Εξαιρετικό σαλάμι σε φυσικό έντερο με πολύ ντελικάτη γεύση.

? Σαλάμι παραδοσιακή συνταγή από την Λευκάδα
Ελληνικό Σαλάμι Λευκάδος
Γνήσιο σαλάμι σε φυσικό έντερο με ελαφρύ άρωμα σκόρδου και ολόκληρους κόκκους πιπεριού.


? Σαλάμι Καπνιστό παραδοσιακή συνταγή από την Κερκύρα

Γνήσιο Σαλάμι Σε φυσικό έντερο με χαρακτηριστικό άρωμα μαύρου πιπεριού και ελαφρό διακριτικό κάπνισμα.

? Κατάληλλα να συνοδεύσουν κάθε δοκιμή καλού κόκκινού κρασιού και αποσταγμάτων.

? Σύγκλινο
Πρόκειται για παραδοσιακή συνταγή από την Μάνη
Παρασκευάζεται από χοιρινό κρέας, το οποίο βράζεται σε κρασί με πορτοκάλια, παστώνεται και συντηρείται σε ένα μείγμα από το λίπος του και μπαχαρικά.

? Κατάληλλο να συνοδεύσει κρασί, μπίρα, αποστάγματα, ταιριάζει σε πίτες, σε σαλάτες, ζυμαρικά ή ομελέτες.

Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο