Πασχαλινά Κουλουράκια

Πασχαλινά Κουλουράκια

Share

Υπέροχα, αφράτα, μυρωδάτα Πασχαλινά Κουλουράκια! Τα καλύτερα κουλουράκια που δοκιμάσατε ποτέ!

Πασχαλινά Κουλουράκια Recipe

Πασχαλινά Κουλουράκια

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 21, 2013

  • Απόδοση: 1 (120-130 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 45 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 20 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 5 λεπτά

Υπέροχα, αφράτα, μυρωδάτα Πασχαλινά Κουλουράκια! Τα καλύτερα κουλουράκια …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, πολύ καλά, να αφρατέψει και προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη.
    Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
    Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα, σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το γάλα, τον χυμό, τα ξύσματα, το λικέρ, τις βανίλιες, το αλάτι, την αμμωνία και το μπέικιν.
  2. Προσθετουμε 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι στο μείγμα βουτύρου – ζάχαρης – αυγών, ανακατεύουμε και με σπάτουλα ενσωματώνουμε το μείγμα με το γάλα.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπωλ, κάνουμε μία λακκούβα και προσθέτουμε το μείγμα.
    Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη, η οποία θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπωλ.
    Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη, να ξεκουραστεί 30′ λεπτά.
  4. Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που μας αρέσει.
    Τα κουλουράκια πρέπει να τα κάνουμε μικρά γιατί θα φουσκώσουν αρκετά!
    Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε δίσκο ψησίματος όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
    Χτυπάμε τους κρόκους με 1 κουταλιά της σούπας νερό.
  5. Αλείφουμε τα κουλουράκια με πινέλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20′ λεπτά στους 180°C .
    Τα αφήνουμε να κρυώσουν και αποθηκεύουμε σε αεροστεγή κουτιά.
    Τα κουλουράκια θα πρέπει να μείνουν 2-3 ημέρες για να γίνουν τραγανά!
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

4 Σχόλια

  1. Καλησπέρα,
    Μόλις ανακάλυψα το blog και εχω ενθουσιαστεί..Συγχαρητήρια, θα το ξενυχτήσω μάλλον διαβάζοντας…Θα ήθελα να ρωτήσω πως θα ψήσω τα κουλουράκια (αέρα ή αντιστάσεις). Σκέφτομουν να φτιάξω mini πασχαλινά κουλουράκια οπότε 15 min θα είναι ΟΚ!
    Eυχαριστώ πολύ!
    Βασιλική

    • Βασιλική μου καλησπέρα!
      Θα γίνουν τέλεια μίνι, η συμβουλή μου είναι η εξής:
      Ετοιμάζεις 2-3 κουλουράκια και μετράς τον χρόνο που θα τα ψήσεις, ο κάθε φούρνος είναι διαφοετικός, δοκίμασε αέρα και αντιστάσεις, αφιερώνοντας λίγο περισσότερο χρόνο για τέλειο αποτέλεσμα, να θυμάσαι τα κουλουράκια μόλις βγουν πρέπει να μην είναι σκληρά, μόλις κρυώσουν παίρνουν καταπλητκική υφή!
      Για ό,τι άλλο είμαι στην διάθεσή σου!
      Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!

Αφήστε ένα σχόλιο