Aν θέλετε να φτιάξετε σπιτικό ψωμί και αναζητάτε την πιο γρήγορη, εύκολη και απλή συνταγή, δοκιμάστε την και θα ενθουσιαστείτε!

Εύκολο Σπιτικό Ψωμί

Εύκολο Σπιτικό Ψωμί

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 25, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (10 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 25 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 5 mins

Aν θέλετε να φτιάξετε σπιτικό ψωμί και αναζητάτε την πιο γρήγορη, εύκολη …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακούβα, προσθέτουμε την ζάχαρη, την μαγιά και 100 ml. χλιαρό νερό.
    Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 10 λεπτά σε ζεστό σημείο.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 60°C Κελσίου για 10 λεπτά και κατόπιν τον σβήνουμε.
    Ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά που προσθέσαμε στο μπωλ. Διαλύουμε σε 120 ml. νερό το αλάτι και το προσθέτουμε σταδιακά ενώ ζυμώνουμε.
    Θα ζυμώσουμε την ζύμη για 3 συνεχόμενα λεπτά.
  3. Σε ένα στρογγυλό μπώλ μετρίου, στρώνουμε μια καθαρή λινή πετσέτα και πασπαλίζουμε με αλέυρι.
    Τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι που ετοιμάσαμε και καλύπτουμε ερμητικά με μεμβράνη. Αφήνουμε το μπώλ μέσα στον φούρνο, που προθερμάναμε, για 20 λεπτά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C Κελσίου Αναποδογυρίζουμε το ψωμί σε ένα δίσκο ψησίματος ή ταψί.
    Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C Κελσίου και άλλα 8-10 στους 200°C Κελσίου.

46 Σχόλια

  1. Το φτιάχνω συνέχεια απο τότε που είδα τη συνταγή. Είναι ευκολο και το αποτέλεσμα πολυ ωραίαο! Σ’ευχαριστώ που μοιράστηκες τη συνταγή!

  2. Σήμερα είπα να κάνω τη συνταγή. Αλλα δεν ειναι πολυ το νερό για 400γρ αλεύρι.
    Η ζύμη βγαίνει νερουλη.
    Κάνω κατι λάθος;;;

  3. Υπέροχη!!!!!! Την έφτιαξα και ενθουσιαστηκε όλη η οικογένεια!!!!!! Σ ευχαριστούμε πολύυυυυυυυ!!!!!!

  4. Καλημέρα. Τι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω αντί για την πετσέτα; Αν το τυλίξω όλο με την μεμβράνη;

  5. Καλησπέρα.Να κανω μία ερώτηση;Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω λαδόκολλα για να ψήσω το ψωμί;

  6. Υπεροχο εγινε ευχαριστουμε!!Αν κάνουμε διπλη δοση χρειάζεται κ τον διπλο χρονο αναμονής κ ψησίματος;

    • Kική καλημέρα! Οχι ο χρόνος αναμονής παραμένει ο ίδιος στο ψήσιμο σίγουρα θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο.
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Ε.

  7. Με αυτήν την συνταγή τελειώνει η αναζήτηση μου για το δικό μου ψωμί. Υπέροχο αποτέλεσμα και αυτό που με ενθουσίασε είναι η διαδικασία που θυμίζει συνταγή και δεν είναι »ρίχνουμε όλα τα υλικά ζυμώνουμε , αφήνουμε 1 ωρά και ψήνουμε»….για όσους ψάχνουν συνταγή στο σπίτι και τα μικρά σημεία που θα κάνουν την διαφορά….εδώ είναι!…….Σας ευχαριστώ.

  8. Καλημερα.Εχω δικο μας αλευρι μονοκοκκο (καπλουτζας) χωρις γλουτενη.(μοιαζει με ζεα)Αν εβαζα μισο-μισο ..τι λετε θα γινει; Σας ευχαριστω

    • Μαρία μου καλησπέρα!

      Στη θέση σου θα χρησιμοποιούσα σίγουρα το δικό μου αλεύρι και θα έκανα συνεχώς πειράματα μέχρι να βρω το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα!

      Αν το δοκιμάσεις πες μου για τις δοσολογίες ώστε να το φτιάξω κι εγώ!

      Καλή επιτυχία!

  9. Παρα πολυ καλο αποτέλεσμα. δεν περίμενα να φτιαξω ποτε σπίτι μου ψωμι, γιατι εχω μικρο φουρνακι χωρις αερα κτλ.αυτη η συνταγη πραγματικα ειναι παρα πολυ ευκολη και το αποτελεσμα εξαιρετικό. Ευχαριστώ!

  10. Μπορούμε να φτιάξουμε με αυτή την συνταγή και σάντουιτς για τα παιδιά?? Ευχαριστώ.

  11. Συγχαρητήρια…. Τόσο νόστιμο ψωμί έχω να φάω από την Ελλάδα Φιλάκια πολλά από Γερμανία

  12. ΑΠΛΗ ΜΑ ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ….ΠΛΕΟΝ ΖΥΜΩΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Κ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΟΥ ΞΕΤΡΕΛΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ,ΖΕΣΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΤΗΣ ΜΑΝΟΥΛΑΣ…

  13. Δυστυχώς, δεν έχουμε όλοι φούρνο με αντιστάσεις. Εγώ έχω μόνο αέρα, επομένως να μην ψήσω ψωμί;

  14. Όταν το αναποδογυρισω από την πετσέτα στο ταψί δεν θα ξεφουσκώνει το ζυμαρι;

  15. Καλησπέρα, δεν θα προλάβω να το ψήσω, μπορώ μετά το φούσκωμα να το βάλω στο ψυγείο και να το ψήσω αργότερα ;

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.