Share

Aν θέλετε να φτιάξετε σπιτικό ψωμί και αναζητάτε την πιο γρήγορη, εύκολη και απλή συνταγή, δοκιμάστε την και θα ενθουσιαστείτε!

Εύκολο Σπιτικό Ψωμί

Εύκολο Σπιτικό Ψωμί

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 1 (10 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 25 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 40 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 5 λεπτά

Aν θέλετε να φτιάξετε σπιτικό ψωμί και αναζητάτε την πιο γρήγορη, εύκολη …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακούβα, προσθέτουμε την ζάχαρη, την μαγιά και 100 ml. χλιαρό νερό.
    Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 10 λεπτά σε ζεστό σημείο.
    Συνταγές για Ψωμί
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 60°C Κελσίου για 10 λεπτά και κατόπιν τον σβήνουμε.
    Ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά που προσθέσαμε στο μπωλ. Διαλύουμε σε 120 ml. νερό το αλάτι και το προσθέτουμε σταδιακά ενώ ζυμώνουμε.
    Θα ζυμώσουμε την ζύμη για 3 συνεχόμενα λεπτά.
    Συνταγές για Εύκολο Ψωμί
  3. Σε ένα στρογγυλό μπώλ μετρίου, στρώνουμε μια καθαρή λινή πετσέτα και πασπαλίζουμε με αλέυρι.
    Τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι που ετοιμάσαμε και καλύπτουμε ερμητικά με μεμβράνη. Αφήνουμε το μπώλ μέσα στον φούρνο, που προθερμάναμε, για 20 λεπτά.
    Συνταγή για Ψωμί
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C Κελσίου Αναποδογυρίζουμε το ψωμί σε ένα δίσκο ψησίματος ή ταψί.
    Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C Κελσίου και άλλα 8-10 στους 200°C Κελσίου.
    Συνταγή για Εύκολο Ψωμί
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

7 Σχόλια

  1. Το φτιάχνω συνέχεια απο τότε που είδα τη συνταγή. Είναι ευκολο και το αποτέλεσμα πολυ ωραίαο! Σ’ευχαριστώ που μοιράστηκες τη συνταγή!

  2. Σήμερα είπα να κάνω τη συνταγή. Αλλα δεν ειναι πολυ το νερό για 400γρ αλεύρι.
    Η ζύμη βγαίνει νερουλη.
    Κάνω κατι λάθος;;;

    • Δέσποινα καλησπέρα, όχι εσύ δεν κάνει κάτι λάθος απλά το συνολικό νερό που θα χρησιμοποιήσεις είναι 220 ml. είχε γίνει λάθος διατύπωση, ευχαριστώ και συγγνώμη!

  3. Υπέροχη!!!!!! Την έφτιαξα και ενθουσιαστηκε όλη η οικογένεια!!!!!! Σ ευχαριστούμε πολύυυυυυυυ!!!!!!

Αφήστε ένα σχόλιο