Εύκολο Σπιτικό Ψωμί

Εύκολο Σπιτικό Ψωμί

Εύκολο Σπιτικό Ψωμί

Aν θέλετε να φτιάξετε σπιτικό ψωμί και αναζητάτε την πιο γρήγορη, εύκολη και απλή συνταγή, δοκιμάστε την και θα ενθουσιαστείτε!

Εύκολο Σπιτικό Ψωμί

Εύκολο Σπιτικό Ψωμί

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 25, 2013

  • Yield: 1 (10 Servings)
  • Prep: 25 mins
  • Cook: 40 mins
  • Ready In: 1 hr 5 mins

Aν θέλετε να φτιάξετε σπιτικό ψωμί και αναζητάτε την πιο γρήγορη, εύκολη …

Ingredients

Instructions

  1. Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακούβα, προσθέτουμε την ζάχαρη, την μαγιά και 100 ml. χλιαρό νερό.
    Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 10 λεπτά σε ζεστό σημείο.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 60°C Κελσίου για 10 λεπτά και κατόπιν τον σβήνουμε.
    Ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά που προσθέσαμε στο μπωλ. Διαλύουμε σε 120 ml. νερό το αλάτι και το προσθέτουμε σταδιακά ενώ ζυμώνουμε.
    Θα ζυμώσουμε την ζύμη για 3 συνεχόμενα λεπτά.
  3. Σε ένα στρογγυλό μπώλ μετρίου, στρώνουμε μια καθαρή λινή πετσέτα και πασπαλίζουμε με αλέυρι.
    Τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι που ετοιμάσαμε και καλύπτουμε ερμητικά με μεμβράνη. Αφήνουμε το μπώλ μέσα στον φούρνο, που προθερμάναμε, για 20 λεπτά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C Κελσίου Αναποδογυρίζουμε το ψωμί σε ένα δίσκο ψησίματος ή ταψί.
    Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C Κελσίου και άλλα 8-10 στους 200°C Κελσίου.

19 Σχόλια

  1. Το φτιάχνω συνέχεια απο τότε που είδα τη συνταγή. Είναι ευκολο και το αποτέλεσμα πολυ ωραίαο! Σ’ευχαριστώ που μοιράστηκες τη συνταγή!

  2. Σήμερα είπα να κάνω τη συνταγή. Αλλα δεν ειναι πολυ το νερό για 400γρ αλεύρι.
    Η ζύμη βγαίνει νερουλη.
    Κάνω κατι λάθος;;;

    • Δέσποινα καλησπέρα, όχι εσύ δεν κάνει κάτι λάθος απλά το συνολικό νερό που θα χρησιμοποιήσεις είναι 220 ml. είχε γίνει λάθος διατύπωση, ευχαριστώ και συγγνώμη!

  3. Υπέροχη!!!!!! Την έφτιαξα και ενθουσιαστηκε όλη η οικογένεια!!!!!! Σ ευχαριστούμε πολύυυυυυυυ!!!!!!

  4. Καλημέρα. Τι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω αντί για την πετσέτα; Αν το τυλίξω όλο με την μεμβράνη;

  5. Καλησπέρα.Να κανω μία ερώτηση;Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω λαδόκολλα για να ψήσω το ψωμί;

  6. Υπεροχο εγινε ευχαριστουμε!!Αν κάνουμε διπλη δοση χρειάζεται κ τον διπλο χρονο αναμονής κ ψησίματος;

    • Kική καλημέρα! Οχι ο χρόνος αναμονής παραμένει ο ίδιος στο ψήσιμο σίγουρα θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο.
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Ε.

  7. Με αυτήν την συνταγή τελειώνει η αναζήτηση μου για το δικό μου ψωμί. Υπέροχο αποτέλεσμα και αυτό που με ενθουσίασε είναι η διαδικασία που θυμίζει συνταγή και δεν είναι »ρίχνουμε όλα τα υλικά ζυμώνουμε , αφήνουμε 1 ωρά και ψήνουμε»….για όσους ψάχνουν συνταγή στο σπίτι και τα μικρά σημεία που θα κάνουν την διαφορά….εδώ είναι!…….Σας ευχαριστώ.

Αφήστε ένα σχόλιο