Share

Ένα καταπληκτικό, πανεύκολο, λιτό τυρόψωμο από την παραδοσιακή-τοπική κουζίνα του Πηλίου και συγκεκριμένα της Πορταριάς!
Το υλικό που κάνει την διαφορά, σ” αυτή την συνταγή για τυρόψωμο και του δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα είναι το πορτοκάλι!

Παραδοσιακό Τυρόψωμο Πορταριάς Recipe

Παραδοσιακό Τυρόψωμο Πορταριάς

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 30, 2013

  • Απόδοση: 1 (15 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 5 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 40 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 45 λεπτά

Ένα καταπληκτικό, πανεύκολο, λιτό τυρόψωμο από την παραδοσιακή-τοπική …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.
    Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο.
    Προσθέτουμε το αλάτι και το baking powder.
    Παραδοσιακές Συνταγές για Πίτες
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό από τα πορτοκάλια, την φέτα τριμμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά!
    Η ζύμη που θα πάρουμε θα είναι αρκετά σφιχτή!
    Συνταγές για Τυρόψωμο
  3. Απλώνουμε την ζύμη σε ένα πολύ καλά λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί, μετρίου μεγάθους!
    Συνταγές Τυρόψωμο
  4. Η ζύμη θα πρέπει να είναι σχετικά λεπτή.
    Στρώνουμε καλά την ζύμη ομοιόμορφα και αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο.
    Συνταγή για Τυρόψωμο Πορταριάς
  5. Ψήνουμε περίπου για 40 λεπτά στους 180°C Κελσίου και μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του.
    Τυρόψωμο Πορταριάς Συνταγές
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

7 Σχόλια

  1. Εξαιρετικό.Το έφτιαξα χθες βράδυ και τα παιδιά μου το «τσάκισαν». Πολύ εύκολο και γρήγορο. Σκέφτομαι να το κάνω ψωμί, με αλεύρι γ.ο.χ και μαγιά Ευχαριστώ.

    • Πάντα καλοφάγωτα! Το τυρόψωμο αυτό είναι πράγματι πεντανοστιμο! Ελπίζω να φτιάξετε και το ψωμί!

  2. Μπορουμε να αντικαταστησουμε την φετα με καποιο αλλο τυρι οπως για παραδειγμα ρεγκατο?

  3. Πολύ ωραία συνταγή! Πρόσθεσα και φρέσκο δενδρολίβανο που ταιριάζει πολύ με το πορτοκάλι και βγήκε πολύ νόστιμη.
    Ευχαριστω.

  4. Πολυ καλη. Εγω εβαλα μεσα κ ενα αυγο. Σιγουρα της πανε ομως τα λευκα τυρια για να παραμενει αφρατη κ κρυα.
    Ευχαριστω!

Αφήστε ένα σχόλιο