Παραδοσιακό Τυρόψωμο Πορταριάς

Παραδοσιακό Τυρόψωμο Πορταριάς

Ένα καταπληκτικό, πανεύκολο, λιτό τυρόψωμο από την παραδοσιακή-τοπική κουζίνα του Πηλίου και συγκεκριμένα της Πορταριάς!
Το υλικό που κάνει την διαφορά, σ” αυτή την συνταγή για τυρόψωμο και του δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα είναι το πορτοκάλι!

Παραδοσιακό Τυρόψωμο Πορταριάς Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 30, 2013

  • Yield: 1 (15 Servings)
  • Prep: 5 mins
  • Cook: 40 mins
  • Ready In: 45 mins

Ένα καταπληκτικό, πανεύκολο, λιτό τυρόψωμο από την παραδοσιακή-τοπική …

Ingredients

Instructions

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.
    Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο.
    Προσθέτουμε το αλάτι και το baking powder.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό από τα πορτοκάλια, την φέτα τριμμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά!
    Η ζύμη που θα πάρουμε θα είναι αρκετά σφιχτή!
  3. Απλώνουμε την ζύμη σε ένα πολύ καλά λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί, μετρίου μεγάθους!
  4. Η ζύμη θα πρέπει να είναι σχετικά λεπτή.
    Στρώνουμε καλά την ζύμη ομοιόμορφα και αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο.
  5. Ψήνουμε περίπου για 40 λεπτά στους 180°C Κελσίου και μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του.

11 Σχόλια

  1. Εξαιρετικό.Το έφτιαξα χθες βράδυ και τα παιδιά μου το «τσάκισαν». Πολύ εύκολο και γρήγορο. Σκέφτομαι να το κάνω ψωμί, με αλεύρι γ.ο.χ και μαγιά Ευχαριστώ.

    • Πάντα καλοφάγωτα! Το τυρόψωμο αυτό είναι πράγματι πεντανοστιμο! Ελπίζω να φτιάξετε και το ψωμί!

  2. Μπορουμε να αντικαταστησουμε την φετα με καποιο αλλο τυρι οπως για παραδειγμα ρεγκατο?

  3. Πολύ ωραία συνταγή! Πρόσθεσα και φρέσκο δενδρολίβανο που ταιριάζει πολύ με το πορτοκάλι και βγήκε πολύ νόστιμη.
    Ευχαριστω.

  4. Πολυ καλη. Εγω εβαλα μεσα κ ενα αυγο. Σιγουρα της πανε ομως τα λευκα τυρια για να παραμενει αφρατη κ κρυα.
    Ευχαριστω!

    • Ίσως φταίει ο φούρνος, δεν υπάρχει περίπτωση να μη σου ψηθεί αν ακολούθησες και ζύγισες τα υλικά σου!

      Για ό,τι άλλο μπορώ να σε βοηθήσω μου λες.

      Ε.

  5. Και αυτή η συνταγή σου όπως όσες έχω δοκιμάσει από εδώ εξαιρετική! Ιδανικό για όλες τις ώρες και το πιο σημαντικό απλό και γρήγορο! Ευχαριστούμε!

Αφήστε ένα σχόλιο