Share
Ώρα για αποτοξίνωση,

μοιάζει σαν μια συνηθισμένη διαδιακασία μετά τις γιορτές να δίνουμε ένα διάστημα στον εαυτό μας τροφές λιγότερο λιπαρές, φορτωμένες με «κακές» θερμίδες, πολλούς υδατάνθρακες, προσπαθούμε κοινώς να αποτοξινωθούμε.

Σαφώς και αυτό δεν είναι κάποια «τάση» ή κάποια προσπάθεια αλλά το αυτονόητο καθώς τα γιορτινά φαγοπότια μας επιβάρυναν ιδιαίτερα!

Μια καλή λύση πάντως είναι οι τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες σε συνδυασμό με λαχανικά, όσπρια και σε αυτή την περίπτωση και πάλι δεν χρειάζεται να είμαστε απόλυτοι και «σκληροί» με την διατροφή μας κάνοντας «ακραίες» προσπάθειες.

Ένας φίλος μου όταν κατά την ώρα του φαγητού ή κατόπιν έλεγα οτι έφαγα πολύ ή «ένιωθα τύψεις» μου έλεγε χαριτολογώντας οτι όταν στρεσάρουμε τον οργανισμό μας με αυτές και δεν ευχαριστιόμαστε το φαγητό παχαίνουμε ευκολότερα.

Πρόσφατα διάβασα μια έρευνα,

όπου έλεγε οτι ο κόλιανδρος είναι το πιο ισχυρό αποτοξινωτικό που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χωρίς να βλάψουμε τον οργανισμό μας, η καθημερινή του χρήση για 42 ημέρες κατορθώνει να μας «καθαρίσει» απόλυτα, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αλλά σκέφτηκα να το ψάξω λίγο περισσότερο και να το δοκιμάσω, θα δούμε λοιπόν.

Εδώ και μερικές ημέρες ξεκίνησα κι εγώ την δική μου αποτοξίνωση, αν και σε αυτή την περίοδο της ζωής μου η διατροφή μου είναι ιδιαίτερα προσεγμένη, η ανάγκη για περισσότερες φυτικές ίνες είναι γεγονός!

Αν και το καστανό ρύζι είναι μια καλή, πλούσια πηγή μερικές φορές με το καστανό ρύζι έχω κάποια θεματάκια, ετσι αυτή την φορά δοκίμασα το ρύζι Uncle Ben’s και το βρίσκω ιδιαίτερα νόστιμο και ευκολόπεπτο, αποφάσισα να φτιάξω μια «παραλλαγή» του φακόρυζου στην πιο ελαφριά του εκδοχή, αν και λατρευώ την μουτζέντρα την κυπριακή παραδοσιακή συνταγή για φακόρυζο, ήταν πάρα πολύ νόστιμο και η αντικατάσταση του τηγανισμένου κρεμμυδιού που δίνει αυτή την υπέροχη γλύκα του στο φαγητό ήρθε από το καλαμπόκι και τις σταφίδες!

Enjoy!

 


Φακόρυζο με Καστανό Ρύζι και Καλαμπόκι
•Προετοιμασία: 20′ •Έτοιμο σε: 35′ •Ποσότητα: 4-6 άτομα •Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά

100 gr. φακές
1 μαγειρικό σακουλάκι ρύζι καστανό Uncle Ben’s, 2 μερίδες
1 κρεμμύδι ξερό
100 gr. καλαμπόκι
100 ml. ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
1 φύλλο δάφνης
Κύμινο
Κανέλλα, προαιρετικά
Μαύρες σταφίδες
Κουκουνάρι
Κόλιανδρο ή μαϊντανό ή δυόσμο

 

Εκτέλεση Συνταγής

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές με το φύλλο δάφνης να βράσουν.
Τον χρόνο τον υπολογίζουμε σύμφωνα με το πόσο εύκολα θα μαλακώσουν οι φακές, δεν τις θέλουμε λιωμένες γι΄αυτό τις ελέγχουμε συχνά, ώστε να τις κρατήσουμε σωστά βρασμένες.
Κατόπιν τις στραγγίζουμε.

Προετοιμάζουμε το καστανό ρύζι Uncle Ben’s, το οποίο χρειάζεται μόνο για 10 λεπτά και το κρατάμε ζεστό.

Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε το ρύζι, τις φακές, το ρύζι, το ταχίνι, το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το ελαιόλαδο, τον ζωμό, το ταχίνι, τα μπαχαρικά και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
Διορθώνουμε με αλάτι και βράζουμε μέχρι να γίνει το φακόρυζο σπυρωτό, θα χρειαστούν μόνο μερικά λεπτά.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, κουκουνάρι και σταφίδες.

Φακόρυζο

 

Σημειώσεις για την Συνταγή:

– Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρες, πράσινες ή καφέ φακές.
– Μην παραλείψετε τις σταφίδες, δίνουν μια αξεπέραστη γλύκα στο φακόρυζο αντί των τηγανιτών κρεμμυδιών.
– Αν δεν σας αρέσει το ταχίνι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ελαιόλαδο ή αν σας αρέσει η σουσαμένια γεύση με σησαμέλαιο.
Συνταγές με Καστανό Ρύζι Uncle Bens

Καστανό Ρύζι Συνταγή

Σπυρωτό Ρύζι Συνταγή

Συνταγή για Φακόρυζο

Detox Φακόρυζο Συνταγές

Detox Συνταγές Φακόρυζο

 

*(Το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος στα πλαίσια συνεργασίας για το ρύζι UNCLE BEN’S και καταγράφει την προσωπική μου εμπειρία, έχει δοκιμαστεί από εμένα την ίδια και χρησιμοποιήθηκε στην παραπάνω συνταγή)

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο