Share

Φάτε φακόρυζο μάνα μου για να στεριώσουν έρωτες και να ριζώσουν αγάπες.
Συνταγή σε παραλλαγή του αγαπημένου ΧριστόφορουΠέσκια!

Φακόρυζο με Ταχίνι

By Ευα Μονοχαρη Published: Φεβρουαρίου 14, 2014

  • Yield: 5 Servings
  • Prep: 10 mins
  • Cook: 30 mins
  • Ready In: 40 mins

Φάτε φακόρυζο μάνα μου για να στεριώσουν έρωτες και να ριζώσουν …

Ingredients

Instructions

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές με 1 λίτρο νερό.
    Βράζουμε για 10 λεπτά και κατόπιν τις στραγγίζουμε.
  2. Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε τις φακές, τον ζωμό ή νερό, ζεστό, προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, την σάλτσα σόγιας, την ζάχαρη, το κύμινο και σιγοβράζουμε περίπου 10 λεπτά.
    Τον χρόνο τον υπολογίζετε σύμφωνα με το πόσο εύκολα θα μαλακώσουν οι φακές, θυμόμαστε οτι δεν τις θέλουμε λιωμένες και οτι θα βράσουν και μαζί με το ρύζι, ώστε να τις κρατήστουμε σωστά βρασμένες.
  3. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο με το ελαιόλαδο.
    Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει διάφανο.

  4. Προσθέτουμε το ρύζι στις φακές, το καλαμπόκι, αλάτι και αφαιρούμε το φύλλο δάφνης.
    Ανακατεύουμε μέχρι να βράσει το ρύζι και προσθέτουμε άλλα 300 ml. ζωμό ή νερό.
  5. Μόλις το ρύζι βράσει και χυλώσει το φακόρυζο, προσθέτουμε το ταχίνι και το ξύδι, αποσύρουμε από την φωτιά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 15 λεπτά μέχρι να σερβίρουμε..
    Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό ή δυόσμο.

Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο