Focaccia με Καραμελωμένο Κρεμμύδι και Μήλο

Focaccia με Καραμελωμένο Κρεμμύδι και Μήλο

Μια εύκολη, πεντανόστιμη και λιτή συνταγή για focaccia! Ο συνδιασμός των κρεμμυδιών και του μήλου, της δίνει μια ανεπανάληπτη γεύση!
Απολαύστε την σαν σνακ, ελαφρύ βραδυνό ή ορεκτικό!

Focaccia με Καραμελωμένο Κρεμμύδι και Μήλο Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 1, 2012

  • Yield: 1 (10 Servings)
  • Prep: 50 mins
  • Cook: 30 mins
  • Ready In: 1 hr 20 mins

Μια εύκολη, πεντανόστιμη και λιτή συνταγή για focaccia! Ο συνδιασμός των …

Ingredients

Instructions

  1. Σε ενα μπώλ βάζετε το αλεύρι κάνετε ένα άνοιγμα και προσθέτουμε την μαγιά και την ζάχαρη.
    Ανακατεύουμε το νερό, με το ελαιόλαδο και το αλάτι.
    Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και ζυμώνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια ζύμη ομοιόμορφη, ελαστική που δεν θα κολλάει στα χέρια.
    Σκεπάζουμε την ζύμη με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για 40 σε ζεστό σημείο.
  2. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη.
    Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα σωτάρουμε με την μισή ποσότητα βούτυρου μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν διαφανή όψη.
  3. Προσθέτουμε το ξύδι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά και να καραμελώσουν.
    Αφήνουμε τα κρεμμύδια να κρυώσουν.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
  4. Στο ίδιο σκεύος που μαγειρέψαμε τα κρεμμύδια, ρίχνουμε τα μήλα, κομμένα σε μικρούς κύβους, το υπόλοιπο βούτυρο και μια κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο.
    Προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας νερό και σιγοβράζουμε.
  5. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί 30 cm.
    Τοποθετούμε μέσα την ζυμη και την ανοίγουμε, πατώντας την με τις παλάμες.
    Θέλουμε η ζύμη να είναι πολύ λεπτή.
    Με τα δάχτυλά μας πατάμε την ζύμη δημιουργώντας βαθουλώματα σε όλη την επιφάνεια.
  6. Απλώνουμε στην επιφάνεια της ζύμης τα κρεμμύδια, τα μήλα και λίγο φρέσκο δενδρολίβανο.
    Ψήνουμε, αμέσως, για 25-30 λεπτά στους 180°C Κελσίου.
  7. Σερβίρουμε την Focaccia ζεστή ή κρύα και αν θέλουμε προσθέτουμε μερικές φλύδες παρμεζάνα!