Share

Ένα καταπληκτικό και εύκολο Χριστουγεννιάτικο κέικ, το Gingerbread Cake, όπου όσο «μένει» γίνεται ακόμη πιο νόστιμο!
Τα αρώματα καθώς ψήνεται, σίγουρα θα «ξυπνήσουν» την Χριστουγεννιάτικη διάθεση σας!

Gingerbread Cake Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Δεκεμβρίου 10, 2012

  • Απόδοση: 1 (8-10 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 5 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 45 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 50 λεπτά

Ένα καταπληκτικό και εύκολο Χριστουγεννιάτικο κέικ, το Gingerbread Cake, όπου …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με το γάλα και το αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά.
    Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε την μελάσα, τα μπαχαρικά, προσθέτουμε το τζίντζερ τριμμένο.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε το αυγό και σταματάμε το χτύπημα.
    Προσθέτουμε το μείγμα με την μελάσα ανακατεύοντας με σπάτουλα.
    Προσθέτουμε την σόδα, το baking powder και το αλάτι.
    Προσθέτουμε στο μείγμα εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα.
    Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Βουτυρώνουμε καλά μια μέτρια φόρμα ή ένα ταψί και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
    Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και κουνάμε ελαφρά.
  4. Ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά και δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί.
    Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρά και αφού ξεφορμάρουμε το κρυώνουμε ακουμπώντας το σε σχάρα.
    Μόλις κρυώσει καλά το κέικ πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο!
Share

6 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο