Share

Γιουβαρλάκια Πρασόσουπα

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Yield: 1 (4-5 Servings)
  • Prep: 30 mins
  • Cook: 25 mins
  • Ready In: 55 mins

Λίγο διαφορετική η αγαπημένη χειμωνιάτικη σούπα, το πράσο όμως της δίνει ακόμη περισσότερη νοστιμιά!

Ingredients

Instructions

  1. Πολτοποιούμε τα κρεμμύδια.
    Ετοιμάζουμε τον κιμά για να φτιάξουμε τα γιουβαρλάκια.
  2. Σε ένα μπώλ βάζουε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά.
    Αφήνουμε 10 λεπτά τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο.
    Πλάθουμε ομοιόμορφους κεφτέδες.
  3. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε χοντροκομμένα τα λαχανικά και λίγο αλάτι.
    Τα βράζουμε για 15 λεπτά να μαλακώσουν καλά.
    Αφαιρούμε όλα τα λαχανικά από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα.
    Στο νερό που βράσαμε τα λαχανικά προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και το βούτυρο.
  4. Πολτοποιούμε τα λαχανικά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
    Τέλος προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα γιουβαρλάκια, αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο και βράζουμε για 20′ λεπτά.
    Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε άλλα 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο