Share

Γιουβαρλάκια Πρασόσουπα

Γιουβαρλάκια Πρασόσουπα

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 1 (4-5 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 55 λεπτά

Λίγο διαφορετική η αγαπημένη χειμωνιάτικη σούπα, το πράσο όμως της δίνει ακόμη περισσότερη νοστιμιά!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πολτοποιούμε τα κρεμμύδια.
    Ετοιμάζουμε τον κιμά για να φτιάξουμε τα γιουβαρλάκια.
  2. Σε ένα μπώλ βάζουε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά.
    Αφήνουμε 10 λεπτά τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο.
    Πλάθουμε ομοιόμορφους κεφτέδες.
  3. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε χοντροκομμένα τα λαχανικά και λίγο αλάτι.
    Τα βράζουμε για 15 λεπτά να μαλακώσουν καλά.
    Αφαιρούμε όλα τα λαχανικά από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα.
    Στο νερό που βράσαμε τα λαχανικά προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και το βούτυρο.
  4. Πολτοποιούμε τα λαχανικά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
    Τέλος προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα γιουβαρλάκια, αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο και βράζουμε για 20′ λεπτά.
    Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε άλλα 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο