Γλυκιά Κολοκυθόπιτα, Απλή

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 24, 2013

  • Yield: 1 (15 Servings)
  • Prep: 40 mins
  • Cook: 40-45 mins
  • Ready In: 1 hr 20 mins

Μια αγαπημένη γλυκιά πίτα με πολλές εκδοχές ανά τόπους!
Σ' αυτή την πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή, η κολοκυθόπιτα χρειάζεται μόνο μερικά μπαχαρικά και λίγη ζάχαρη, η γέμιση είναι σαν κρέμα και είναι πραγματικά απολαυστική!

Ingredients

Instructions

  1. Κόβουμε στην μέση την κολοκύθα και αφαιρούμε τους σπόρους με ένα κουτάλι.
    Τρίβουμε την κολοκύθα, στο χοντρό του τρίφτη και την βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ¼ του φλυτζανιού νερό.
  2. Βράζουμε, μέχρι η κολοκύθα να βγάλει όλα τα υγρά της και να στεγνώσει.
    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο.
  3. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
    Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
  4. Σε ένα λαδωμένο, καλά, ταψί απλώνουμε τα 3 φύλλα κρούστας και κρατάμε 3 φύλλα για το τέλος.
    Κάθε φορά λαδώνουμε το κάθε φύλλο, με ένα πινέλο.
  5. Μετράμε τα φύλλα και κάνουμε στρώσεις με την γέμιση εναλλάξ με 2 φύλλα κάθε φορά, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
    Δεν ξεχνάμε να λαδώνουμε καλά τα φύλλα.
  6. Τέλος καλύπτουμε με τα 3 φύλλα, αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και χαράσουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
    Ψήνουμε στους 180°C Κελσίου, χωρίς αέρα.
  7. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε.
    Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο