FC MAGAZINE FOOD.DIARY Γλυκιά Κολοκυθόπιτα, Απλή

Γλυκιά Κολοκυθόπιτα, Απλή

Share

Γλυκιά Κολοκυθόπιτα, Απλή

Κολοκυθόπιτα Γλυκιά

By Εύα Μονοχάρη Published: Νοεμβρίου 24, 2013

  • ΜΕΡΙΔΕΣ: 1 (15 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 40 mins
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 40-45 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 20 mins

Μια αγαπημένη γλυκιά πίτα με πολλές εκδοχές ανά τόπους!
Σ' αυτή την πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή, η κολοκυθόπιτα χρειάζεται μόνο μερικά μπαχαρικά και λίγη ζάχαρη, η γέμιση είναι σαν κρέμα και είναι πραγματικά απολαυστική!

ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Κόβουμε στην μέση την κολοκύθα και αφαιρούμε τους σπόρους με ένα κουτάλι.
    Τρίβουμε την κολοκύθα, στο χοντρό του τρίφτη και την βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ¼ του φλυτζανιού νερό.
    Συνταγές με Κολοκύθα
  2. Βράζουμε, μέχρι η κολοκύθα να βγάλει όλα τα υγρά της και να στεγνώσει.
    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο.
    Συνταγή Κολοκυθόπιτα
  3. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
    Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Νηστίσιμη Κολοκυθόπιτα Συνταγές
  4. Σε ένα λαδωμένο, καλά, ταψί απλώνουμε τα 3 φύλλα κρούστας και κρατάμε 3 φύλλα για το τέλος.
    Κάθε φορά λαδώνουμε το κάθε φύλλο, με ένα πινέλο.
    Συνταγή Κολοκυθόπιτα Γλυκιά
  5. Μετράμε τα φύλλα και κάνουμε στρώσεις με την γέμιση εναλλάξ με 2 φύλλα κάθε φορά, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
    Δεν ξεχνάμε να λαδώνουμε καλά τα φύλλα.
    Κολοκυθόπιτα Γλυκιά Συνταγή
  6. Τέλος καλύπτουμε με τα 3 φύλλα, αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και χαράσουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
    Ψήνουμε στους 180°C Κελσίου, χωρίς αέρα.
    Γλυκιά Κολοκυθόπιτα Συνταγές
  7. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε.
    Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα!
    Γλυκιά Κολοκυθόπιτα
Share

Σχόλια από Facebook

Το 2007 δημιούργησα το Funky Cook απλά γιατί κάπου ήθελα να συγκεντρώσω τις συνταγές μου, κάπως έτσι το blogging με κέρδισε, άρχισα να γνωρίζω τον «μικρόκοσμό» του και να τον κάνω κομμάτι της καθημερινότητάς μου όπου εμπλουτίζεται συνεχώς αφού διαβάζω, μαθαίνω, σκέφτομαι, εμπνέομαι & πειραματίζομαι στην κουζίνα μου και όλα αυτά τα μοιράζομαι μαζί σας!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο