Γλυκιά Κολοκυθόπιτα, Απλή

Γλυκιά Κολοκυθόπιτα, Απλή

Share

Γλυκιά Κολοκυθόπιτα, Απλή

Κολοκυθόπιτα Γλυκιά

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 24, 2013

  • Απόδοση: 1 (15 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 40 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 40-45 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 20 λεπτά

Μια αγαπημένη γλυκιά πίτα με πολλές εκδοχές ανά τόπους!
Σ' αυτή την πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή, η κολοκυθόπιτα χρειάζεται μόνο μερικά μπαχαρικά και λίγη ζάχαρη, η γέμιση είναι σαν κρέμα και είναι πραγματικά απολαυστική!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Κόβουμε στην μέση την κολοκύθα και αφαιρούμε τους σπόρους με ένα κουτάλι.
    Τρίβουμε την κολοκύθα, στο χοντρό του τρίφτη και την βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ¼ του φλυτζανιού νερό.
    Συνταγές με Κολοκύθα
  2. Βράζουμε, μέχρι η κολοκύθα να βγάλει όλα τα υγρά της και να στεγνώσει.
    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο.
    Συνταγή Κολοκυθόπιτα
  3. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
    Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Νηστίσιμη Κολοκυθόπιτα Συνταγές
  4. Σε ένα λαδωμένο, καλά, ταψί απλώνουμε τα 3 φύλλα κρούστας και κρατάμε 3 φύλλα για το τέλος.
    Κάθε φορά λαδώνουμε το κάθε φύλλο, με ένα πινέλο.
    Συνταγή Κολοκυθόπιτα Γλυκιά
  5. Μετράμε τα φύλλα και κάνουμε στρώσεις με την γέμιση εναλλάξ με 2 φύλλα κάθε φορά, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
    Δεν ξεχνάμε να λαδώνουμε καλά τα φύλλα.
    Κολοκυθόπιτα Γλυκιά Συνταγή
  6. Τέλος καλύπτουμε με τα 3 φύλλα, αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και χαράσουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
    Ψήνουμε στους 180°C Κελσίου, χωρίς αέρα.
    Γλυκιά Κολοκυθόπιτα Συνταγές
  7. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε.
    Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα!
    Γλυκιά Κολοκυθόπιτα
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο