Share
Πατσαβουρόπιτα, εχμ… πιστεύω αδικείται πολύ αυτή η λαχταριστή και υπέροχη πίτα με αυτό το όνομα, γι΄αυτό την «στόλισα» από τα δίπλα με την εμβληματική λέξη μπουγάτσα και για την ακρίβεια εύκολη μπουγάτσα!

Μια από τις νέες συνήθειες της περιόδου που διανύω είναι να ξυπνώ στις 6 το πρωί κάποτε κοιμόμουν 6 το πρωί (2000-2015), σκέφτομαι σε αυτές τις 2 τόσο αντίθετες περιόδους της ζωής μου, της νεανικής και της πιότερο νεανικής αυτό που με ξετρέλαινε ήταν η μπουγάτσα, ναι-ναι κανέλα-ζάχαρη φουλ αλλά παιδιά από πάνω, όχι μέσα! Κάποτε λοιπόν την αγόραζα από τον πλησιέστερο φούρνο και ύστερα ήρθε η εύκολη μπουγάτσα.

Αποβραδίς ψήνω τα φύλλα και το πρωί περιχύνονται με την υπέροχη κρέμα, φουρνίζεται και μέχρι να πω κύμινο, έχω τέλειο πρωινό που συνοδεύεται από ένα φλυτζάνι καφέ.

Με την γεύση της μπουγάτσας έχω μια ιδιαίτερη αγάπη και κόλλημα, αυτή η ζεστασιά του βουτύρου σε συνδυασμό με την γλυκιά κρέμα και την μοσχοβολιστή κανέλα είναι κάτι αξεπέραστο και μάλλον θα είναι η πιο ισχυρή γαστριμαργική μου συνήθεια για τους εννέα μοναδικούς μήνες της ζωής μου!

Και αν είσαι των αυθεντικών παρασκευών, σου έχω και συνταγή για την κλασική  μπουγάτσα, εδώ συνοδεύεται με την ιστορία της!

Enjoy!



Εύκολη Μπουγάτσα ή Γλυκιά Κρεμόπιτα

Χρόνος Προετοιμασίας: 20’
Χρόνος Ψησίματος: 40’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος
Μερίδες: 8-10

 

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
100 gr. βούτυρο ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΧΩΡΙΟ

για την κρέμα
850 ml. γάλα φρέσκο
220 gr. ζάχαρη
3 αυγά
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
2 κάψουλες βανιλλίνη
Ξύσμα λεμονιού, προαιρετικά
50 gr. βούτυρο ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΧΩΡΙΟ

για το σερβίρισμα
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα

Εκτέλεση Συνταγής

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.

Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά.
Σε ένα καλά βουτυρωμένο, μετρίου μεγέθους ταψί (30 εκατοστών περίπου) τοποθετούμε τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο σουρωμένα αλλά χωρίς να τα πιέζουμε μεταξύ τους και περιχύνουμε με το βούτυρο.

Ψήνουμε τα φύλλα για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

Όσο ψήνονται τα φύλλα ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε μια κατσαρόλα αναμειγνύουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την ζάχαρη, το ξύσμα και την βανίλια.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα, προσθέτουμε το βούτυρο και αφού ανακατέψουμε αποσύρουμε.

Την αφήνουμε στην άκρη, μόλις κρυώσει ελαφρά προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα και ομογενοποιούμε με ένα σύρμα.

Περιχύνουμε τα ψημένα φύλλα με την κρέμα και ψήνουμε την μπουγάτσα για 30 περίπου λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμη κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.

Σημειώσεις για την συνταγή:

– Η κρέμα είναι σχετικά ρευστή και όχι πηχτή.
– Για να μην «ψηθούν» τα αυγά όταν τα ρίξουμε στην κρέμα φροντίζουμε να τα έχουμε από νωρίς εκτός ψυγείου ή  όταν τα χτυπάμε, προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα.

Μπουγάτσα ή Κρεμόπιτα Συνταγή

Συνταγές για Μπουγάτσα

Κρέμα για Μπουγάτσα Συνταγή

Μπουγάτσα Εύκολη Συνταγή

Συνταγή για Μπουγάτσα

 

*(Το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος στα πλαίσια συνεργασίας για το ΒΟΥΤΥΡΟ ΧΩΡΙΟ,  καταγράφει την προσωπική μου εμπειρία, έχει δοκιμαστεί από εμένα την ίδια και χρησιμοποιήθηκε στην παραπάνω συνταγή)

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Σχόλια

  1. Πέρασα να σου πω ότι αυτή η μπουγάτσα είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ! Η κρέμα είναι σκέτη απόλαυση! Αν και δεν μου πέτυχε εντελώς, βασικά το φύλλο ήθελε και άλλο ψήσιμο μάλλον (ή έβαλα πολλά), το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό ιδίως για τον βαθμό ευκολίας που έχει η συνταγή! Μπαίνει στα αγαπημένα και δοκιμασμένα για ξαφνικές επισκέψεις!

    • Εχαριστώ Momma Machi, για το φύλλο που δεν σου άρεσε πάρα πολύ, μπορείς να στρώσεις τα μισά από κάτω και τα άλλα μισα από επάνω και να φτιάξεις την κλασική μπουγάτσα!
      Ευχαριστώ,
      Ε.

  2. Μπορούμε να την ετοιμάσουμε από το βράδυ και να την ψήσουμε την επόμενη μέρα όσο τρώμε για παράδειγμα για να τη φάμε ζεστή; Η θα χαλάσει το φύλλο με την κρέμα τόσες ώρες από πάνω του;

    • Καλησπέρα Μόνικα, μπορείς να έχεις ψήσει τα φύλλα από το βράδυ και να έχεις ετοιμάσει την κρέμα, λίγο πριν την ψήσεις θα πρότεινα να περιχύσεις την κρέμα στα φύλλα και να την φουρνίσεις.
      Ευχαριστώ,
      Ε.

Αφήστε ένα σχόλιο