Share

Διαλέξτε σφιχτές ρώγες από την ποικιλία σουλτανίνα, ακολουθήστε τις οδηγίες και έτοιμο, το κεχριμπαρένιο γλυκό του Φθινοπώρου! Το γλυκό αυτό ταιριάζει απόλυτα με γιαούρτι!


 


Γλυκό Κουταλιού Σταφύλι Σουλτανίνα

•Προετοιμασία: 8 ώρες  •Έτοιμο σε: 50′  •Ποσότητα:  1000 gr.   •Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά
1000 gr. ρώγες σταφυλιού σουλτανίνα
800 gr. ζάχαρη
150 ml. νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κάψουλα βανιλλίνης

 

Εκτέλεση βήμα βήμα

Προετοιμασία
Διαλέγουμε σφιχτές και καθαρές ρώγες σταφυλιού.
Τις πλένουμε πολύ καλά και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
Σε μια κατσαρόλα και κάνουμε εναλλάξ στρώσεις τις ρώγες με την ζάχαρη.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο ψυγείο για τουλάχιστον 6-8 ώρες, έτσι τα σταφύλια θα «βγάλουν» όλα τους τα υγρά και θα υγροποιηθεί η ζάχαρη.

Το δέσιμο
Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά το γλυκό και προσθέτουμε το νερό.

Βράζουμε το γλυκό, χωρίς να το ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε όταν χρειαστεί.
Σιγοβράζουμε το γλυκό για τουλάχιστον 35-40 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Κατεβάζουμε από την φωτιά.

Προσθέτουμε την βανίλια και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας ελαφρά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά.

Βρέχουμε μία λινή πετσέτα και την στύβουμε πολύ καλά, δέν πρέπει να έχει σταγόνα νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την κουνάμε.
Αυτήν την διδικασία την εφαρμόζουμε 4-5 φορές.
Αυτό το κάνουμε για να μείνει το σταφύλι στρογγυλό και να μη ζαχαρώσει.

Μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.
Αφήνουμε να κρυώσει και το αποθηκεύουμε, σε δροσερό μέρος.

Tips:
~ Αν θέλετε μπορείτε να αρωματίσετε το σταφύλι με αρμπαρόριζα, μαστίχα ή πορτοκαλόφλουδες.

 

Γλυκό Σταφύλι

Γλυκό Σταφύλι Σουλτανίνα

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 1 βάζο, 1000 gr.
  • Προετοιμασία: 8 ώρες 0 λεπτό
  • Μαγείρεμα: 50 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 8 ώρες 50 λεπτά

Διαλέξτε σφιχτές ρώγες από την ποικιλία σουλτανίνα, ακολουθήστε τις οδηγίες και...έτοιμο, το κεχριμπαρένιο γλυκό του Φθινοπώρου! Το γλυκό αυτό ταιριάζει απόλυτα με γιαούρτι!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προετοιμασία
    Διαλέγουμε σφιχτές και καθαρές ρώγες σταφυλιού.
    Τις πλένουμε πολύ καλά και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
    Σε μια κατσαρόλα και κάνουμε εναλλάξ στρώσεις τις ρώγες με την ζάχαρη.
  2. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο ψυγείο για τουλάχιστον 6-8 ώρες, έτσι τα σταφύλια θα «βγάλουν» όλα τους τα υγρά και θα υγροποιηθεί η ζάχαρη.
  3. Το δέσιμο
    Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά το γλυκό και προσθέτουμε το νερό.
    Βράζουμε το γλυκό, χωρίς να το ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε όταν χρειαστεί.
    Σιγοβράζουμε το γλυκό για τουλάχιστον 35-40 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά.
  4. Προσθέτουμε την βανίλια και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας ελαφρά.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά.
  5. Βρέχουμε μία λινή πετσέτα και την στύβουμε πολύ καλά, δέν πρέπει να έχει σταγόνα νερό.
    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την κουνάμε.
    Αυτήν την διδικασία την εφαρμόζουμε 4-5 φορές.
    Αυτό το κάνουμε για να μείνει το σταφύλι στρογγυλό και να μη ζαχαρώσει.
  6. Μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.
    Αφήνουμε να κρυώσει και το αποθηκεύουμε, σε δροσερό μέρος.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο