Share

Γλυκό Σταφύλι

Γλυκό Σταφύλι

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 1 βάζο, 1000 gr.
  • Προετοιμασία: 8 ώρες 0 λεπτό
  • Μαγείρεμα: 50 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 8 ώρες 50 λεπτά

Συνήθως το γλυκό σταφύλι φτιάχνεται με ποικιλία σουλτανίνα ή την φράουλα!
Παρόλαυτα δοκιμάστε, άν βρείτε μαύρα σταφύλια χωρίς κουκούτσια, να τα κάνετε γλυκό του κουταλιού, θα ξετρελαθείτε με το αποτέλεσμα γεύσης και το χρώματος!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προετοιμασία
    Διαλέγουμε σφιχτές ρώγες σταφυλιού.
    Τις πλένουμε πολύ καλά και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
    Παίρνουμε μία κατσαρόλα και κάνουμε εναλλάξ στρώσεις τις ρώγες με την ζάχαρη.
  2. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες, έτσι τα σταφύλια θα «βγάλουν» όλα τους τα υγρά και θα υγροποιηθεί η ζάχαρη.
  3. Το δέσιμο
    Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά το γλυκό και προσθέτουμε το νερό.
    Βράζουμε το γλυκό, χωρίς να το ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε όταν χρειαστεί.
    Σιγοβράζουμε το γλυκό για τουλάχιστον 45 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά.
  4. Προσθέτουμε την βανίλια και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας ελαφρά.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά.
  5. Βρέχουμε μία λινή πετσέτα και την στύβουμε πολύ καλά, δέν πρέπει να έχει σταγόνα νερό.
    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την κουνάμε.
    Αυτήν την διδικασία την εφαρμόζουμε 4-5 φορές.
    Αυτό το κάνουμε για να μείνει το σταφύλι στρογγυλό και να μη ζαχαρώσει.
  6. Μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.
    Αφήνουμε να κρυώσει και το αποθηκεύουμε, σε δροσερό μέρος.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο