Γλυκό του Κουταλιού Ντοματάκι

Γλυκό του Κουταλιού Ντοματάκι

Share

Γλυκό του Κουταλιού Ντοματάκι

gluko koutaliou ntomataki

By Ευα Μονοχαρη Published: Μαΐου 23, 2012

  • Απόδοση: 500 gr. (1 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 8 ώρες 0 λεπτό
  • Μαγείρεμα: 30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 8 ώρες 30 λεπτά

Ένα υπέροχο, διαφορετικό γλυκό του κουταλιού που ίσως δεν έχετε ξαναφάει!
Το γλυκό ντοματάκι στην Κω είναι από τα πιο δημοφιλή!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πλένουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα ντοματίνια.
    Τα χαράσουμε, ελαφρά, με ένα μαχαιράκι από την κάτω πλευρά σταυρωτά.
    Πιέζουμε ελαφρά να φύγουν οι σπόροι.
    Συνταγές Γλυκό Κουταλιού Ντοματίνι
  2. Ζεματάμε τα ντοματάκια σε καυτό νερό για 1 λεπτό. Μεταφέρουμε τα ζεματισμένα ντοματάκια σε ένα μπωλ με με παγωμένο νερό και τα ξεφλουδίζουμε.
    Συνταγή για γλυκό του κουταλιου ντομάτα
  3. Κάνουμε στρώσεις τα ντοματίνια σε ένα πλατύ σκεύος και τα καλύπτουμε με 100 gr. από την ζάχαρη.
    Αφήνουμε τα ντοματίνια 8 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους.
    Γλυκό Κουταλιού Ντοματίνι Συνταγές
  4. Την επόμενη μέρα βάζουμε το σιρόπι που έβγαλαν τα ντοματίνια, την ζάχαρη, την βανίλια, το ξινό, την αρμπαρόριζα, τα γαρίφαλα και 250 ml. νερό και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 35 λεπτά, ξαφρίζοντας τον αφρό που θα βγάλει κατά το βράσιμο.
    Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε μερικές σταγόνες λεμονιού.
    Συνταγές για γλυκό ντομάτα
  5. Αφήνουμε το γλυκό 24 ώρες.
    Ελέγχουμε το σιρόπι, αν έχει δέσει σωστά, γιατί το γλυκό βγάζει επιπλέον υγρά.
    Αν χρειαστεί ξαναβράζουμε, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
    Μεταφέρουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα!
    Γλυκό Κουταλιού Ντοματίνι
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

Σχόλια από Facebook

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο