Γλυκόξινα Μανιτάρια με Σουσάμι και Κόλιανδρο

Γλυκόξινα Μανιτάρια με Σουσάμι και Κόλιανδρο

Συνταγές με Γλυκόξινα Μανιτάρια με Σουσάμι και Κόλιανδρο

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 26, 2013

  • Yield: 1 (4 Servings)
  • Prep: 5 mins
  • Cook: 25 mins
  • Ready In: 30 mins

Πανεύκολη και γευστική συνταγή για γλυκόξινα μανιτάρια!
Αν σας αρέσουν τα μανιτάρια, αυτή η απλή συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας!
Το σουσάμι και το σησαμέλαιο δένουν καταπληκτικά με τα μανιτάρια όπως και ο "δροσερός" κόλιανδρος!
Μια νόστιμη λύση αν θέλετε να απολαύσετε ένα εύκολο υγιεινό γεύμα, σερβίρονται ιδανικά με ρύζι αλλά και ως συνοδευτικό για κρεατικά ψητά!

Ingredients

Instructions

  1. Βάζουμε 10 λεπτά τα αποξηραμένα μανιτάρια να μουλιάσουν σε ζεστό νερό.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, πολτοποιούμε το σκόρδο με την πρέσα σκόρδου και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ ρίχνουμε το σησαμέλαιο και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά.
    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
    Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  4. Σε ένα μπώλ ρίχνουμε την σάλτσα σόγιας, το ξύδι, το κόρν φλάουρ, την ζάχαρη, την πάστα τομάτας, 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο, 2 κουταλιές της σούπας νερό και τρίβουμε μέσα την ρίζα τζίντζερ.
    Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε στα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά, σιγοβράζοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    Σερβίρουμε με καβουρδισμένο σουσάμι και ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο