Share

Συνταγές με Γλυκόξινα Μανιτάρια με Σουσάμι και Κόλιανδρο

Γλυκόξινα Μανιτάρια με Σουσάμι και Κόλιανδρο

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 26, 2013

  • Απόδοση: 1 (4 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 5 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 30 λεπτά

Πανεύκολη και γευστική συνταγή για γλυκόξινα μανιτάρια!
Αν σας αρέσουν τα μανιτάρια, αυτή η απλή συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας!
Το σουσάμι και το σησαμέλαιο δένουν καταπληκτικά με τα μανιτάρια όπως και ο "δροσερός" κόλιανδρος!
Μια νόστιμη λύση αν θέλετε να απολαύσετε ένα εύκολο υγιεινό γεύμα, σερβίρονται ιδανικά με ρύζι αλλά και ως συνοδευτικό για κρεατικά ψητά!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Βάζουμε 10 λεπτά τα αποξηραμένα μανιτάρια να μουλιάσουν σε ζεστό νερό.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, πολτοποιούμε το σκόρδο με την πρέσα σκόρδου και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.
    Μανιτάρια Συνταγές
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ ρίχνουμε το σησαμέλαιο και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά.
    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
    Συνταγες με Μανιτάρια
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
    Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
    Συνταγές με Σησαμέλαιο
  4. Σε ένα μπώλ ρίχνουμε την σάλτσα σόγιας, το ξύδι, το κόρν φλάουρ, την ζάχαρη, την πάστα τομάτας, 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο, 2 κουταλιές της σούπας νερό και τρίβουμε μέσα την ρίζα τζίντζερ.
    Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
    Γλυκόξινες Συνταγές
  5. Προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε στα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά, σιγοβράζοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    Σερβίρουμε με καβουρδισμένο σουσάμι και ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο!
    Συνταγές για Γλυκόξινα Μανιτάρια
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο