Γλυκό Κουταλιού Καρότο

Γλυκό Κουταλιού Καρότο

Share

Όλοι γνωρίζουμε πως τα γλυκά του κουταλιού δεν έχουν τελειωμό στην πρωτοτυπία τους, τελικά!
Άλλο ένα ξεχωριστό, κεχριμπαρένιο γλυκό κουταλιού καρότο!
Απολαύστε το με γιαούρτι ή απλά σκέτο!

Γλυκό Κουταλιού Καρότο Recipe

Γλυκό Κουταλιού Καρότο

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 8, 2013

  • Απόδοση: 1 (1 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 45 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 40 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 25 λεπτά

Όλοι γνωρίζουμε πως τα γλυκά του κουταλιού δεν έχουν τελειωμό στην …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα.
    Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες μέτριου πάχους ή εναλλακτικά το χοντροτρίβουμε.
    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό και βράζουμε να μαλακώσουν.
    Τα μεταφέρουμε σε τρυπητό.
  2. Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό προσθέτουμε την φλούδα πορτοκαλιού και την αρμπαρόριζα μόλις πάρει 1-2 και βράζουμε το σιρόπι για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έδεσε.
  3. Προσθέτουμε τα καρότα και την βανίλια.
    Βράζουμε περίπου 10-12 λεπτά.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε μερικές σταγόνες λεμονιού.
    Αφαιρούμε την πορτοκαλόφλουδα.

    Μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα, τα γυρίζουμε ανάποδα και είναι έτοιμο!

Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο