Share

Όλοι γνωρίζουμε πως τα γλυκά του κουταλιού δεν έχουν τελειωμό στην πρωτοτυπία τους, τελικά!
Άλλο ένα ξεχωριστό, κεχριμπαρένιο γλυκό κουταλιού καρότο!
Απολαύστε το με γιαούρτι ή απλά σκέτο!

Γλυκό Κουταλιού Καρότο Recipe

Γλυκό Κουταλιού Καρότο

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 8, 2013

  • Απόδοση: 1 (1 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 45 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 40 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 25 λεπτά

Όλοι γνωρίζουμε πως τα γλυκά του κουταλιού δεν έχουν τελειωμό στην …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα.
    Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες μέτριου πάχους ή εναλλακτικά το χοντροτρίβουμε.
    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό και βράζουμε να μαλακώσουν.
    Τα μεταφέρουμε σε τρυπητό.
  2. Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό προσθέτουμε την φλούδα πορτοκαλιού και την αρμπαρόριζα μόλις πάρει 1-2 και βράζουμε το σιρόπι για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έδεσε.
  3. Προσθέτουμε τα καρότα και την βανίλια.
    Βράζουμε περίπου 10-12 λεπτά.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε μερικές σταγόνες λεμονιού.
    Αφαιρούμε την πορτοκαλόφλουδα.

    Μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα, τα γυρίζουμε ανάποδα και είναι έτοιμο!

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο