Share

Όλοι γνωρίζουμε πως τα γλυκά του κουταλιού δεν έχουν τελειωμό στην πρωτοτυπία τους, τελικά!
Άλλο ένα ξεχωριστό, κεχριμπαρένιο γλυκό κουταλιού καρότο!
Απολαύστε το με γιαούρτι ή απλά σκέτο!

Γλυκό Κουταλιού Καρότο Recipe

Γλυκό Κουταλιού Καρότο

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 8, 2013

  • Απόδοση: 1 (1 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 45 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 40 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 25 λεπτά

Όλοι γνωρίζουμε πως τα γλυκά του κουταλιού δεν έχουν τελειωμό στην …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα.
    Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες μέτριου πάχους ή εναλλακτικά το χοντροτρίβουμε.
    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό και βράζουμε να μαλακώσουν.
    Τα μεταφέρουμε σε τρυπητό.
  2. Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό προσθέτουμε την φλούδα πορτοκαλιού και την αρμπαρόριζα μόλις πάρει 1-2 και βράζουμε το σιρόπι για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έδεσε.
  3. Προσθέτουμε τα καρότα και την βανίλια.
    Βράζουμε περίπου 10-12 λεπτά.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε μερικές σταγόνες λεμονιού.
    Αφαιρούμε την πορτοκαλόφλουδα.

    Μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα, τα γυρίζουμε ανάποδα και είναι έτοιμο!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο