FC MAGAZINE DIY Γλυκό Κουταλιού Καρότο

Γλυκό Κουταλιού Καρότο

Share

Γλυκό Κουταλιού Καρότο

Γλυκό Κουταλιού Καρότο

By Εύα Μονοχάρη Published: Ιουλίου 8, 2013

  • ΜΕΡΙΔΕΣ: 1 (1 )
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 45 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 40 λεπτά
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 25 λεπτά

Όλοι γνωρίζουμε πως τα γλυκά του κουταλιού δεν έχουν τελειωμό στην πρωτοτυπία τους, τελικά!
¶λλο ένα ξεχωριστό, κεχριμπαρένιο γλυκό κουταλιού με καρότο!
Απολαύστε το με γιαούρτι ή απλά σκέτο!

ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα.
    Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες μέτριου πάχους ή εναλλακτικά το χοντροτρίβουμε.
    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό και βράζουμε να μαλακώσουν.
    Τα μεταφέρουμε σε τρυπητό.
  2. Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό προσθέτουμε την φλούδα πορτοκαλιού και την αρμπαρόριζα μόλις πάρει 1-2 και βράζουμε το σιρόπι για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έδεσε.
  3. Προσθέτουμε τα καρότα και την βανίλια.
    Βράζουμε περίπου 10-12 λεπτά.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε μερικές σταγόνες λεμονιού.
    Αφαιρούμε την πορτοκαλόφλουδα.

    Μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα, τα γυρίζουμε ανάποδα και είναι έτοιμο!

Share

Σχόλια από Facebook

Το 2007 δημιούργησα το Funky Cook απλά γιατί κάπου ήθελα να συγκεντρώσω τις συνταγές μου, κάπως έτσι το blogging με κέρδισε, άρχισα να γνωρίζω τον «μικρόκοσμό» του και να τον κάνω κομμάτι της καθημερινότητάς μου όπου εμπλουτίζεται συνεχώς αφού διαβάζω, μαθαίνω, σκέφτομαι, εμπνέομαι & πειραματίζομαι στην κουζίνα μου και όλα αυτά τα μοιράζομαι μαζί σας!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο