Γλυκό Κουταλιού Κυδώνι

Γλυκό Κουταλιού Κυδώνι

Share

Γλυκό Κουταλιού Κυδώνι

Γλυκό Κουταλιού Κυδώνι

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 18, 2013

  • Απόδοση: 1000 gr. (1 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 45 λεπτά

To απόλυτο φθινοπωρινό γλυκό!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πλένουμε τα κυδώνια και τα καθαρίζουμε από την φλούδα τους.
    Έχουμε γεμίσει μία λεκάνη με κρύο νερό,μέσα στο οποίο έχουμε στύψει το μισό λεμόνι και εκεί τοποθετούμε τα καθαρισμένα κυδώνια.
  2. Κόβουμε τα κυδώνια σε τέσσερα κομμάτια και κατόπιν σε φέτες, κάθε φέτα την κόβουμε σε λωρίδες 1 εκ.περίπου μακρόστενες, (όπως θα κόβαμε πολύ λεπτές πατάτες), τονίζω ότι πρέπει να καλύπτονται οι φέτες από νερό για να μήν μαυρίσουν!
  3. Στραγγίζουμε σε τρυπητό το κυδώνι και το ζυγίζουμε,θέλουμε να είναι 1000 gr για 750gr αν είναι παραπάνω ή παρακάτω υπολογίζουμε ανάλογα.
  4. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κυδώνι με το νερό να βράσει για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει,(άν τα κυδώνια είναι πιο άγουρα θα πρέπει να βράσουν περισσότερο), καλό θα είναι να το δοκιμάσουμε λοιπόν.
  5. Εν συνεχεία προσθέτουμε την ζάχαρη, τα κλωναράκια της αρμπαρόριζας πλυμένα, τα οποία δένουμε με έναν σπάγγο και τα αμύγδαλα,χαμηλώνουμε την φωτιά, όταν αρχίσει το γλυκό να βγάζει αφρό το ξαφρίζουμε με μία κουτάλα.
    Βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό.
  6. Σε ένα πιάτο βγάζουμε ένα κουταλάκι με σιρόπι,το αφήνουμε 1 λεπτό να κρυώσει και άν όταν περνάμε ανάμεσα το κουταλάκι κολλάει ή αφήνει κενό είναι έτοιμο.
  7. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 5-6 σταγόνες λεμονιού.
    Αφαιρούμε την αρμπαρόριζα.
    Μοιράζουμε το γλυκό, ζεστό, σε αποστειρωμένα βάζα, τα γυρίζουμε ανάποδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

Σχόλια από Facebook

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο