Share

Τζατζίκι (Greek Tzatziki Sauce)

Τζατζίκι

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 23, 2013

  • Απόδοση: 1 (8-10 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 15 λεπτά

Δροσερό τζατζίκι πάει με όλα! Χωρίς συντηρητικά και υποκατάστατα με πραγματικό γιαούρτι, γιατί ελληνικό τραπέζι χωρίς τζατζίκι δεν γίνεται!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Βάζουμε το γιαούρτι σε τουλπάνι ή μία βαμβακερή πετσέτα και το στραγγίζουμε, πιέζοντάς το, να βγάλει τα περιττά υγρά του.
    Τρίβουμε το αγγούρι στο χοντρό του τρίφτη και ακολουθούμε την διαδικασία στραγγίσματος με το τουλπάνι.
  2. Τρίβετε ή πολτοποιείτε το σκόρδο και το ρίχνετε σε ένα μπώλ μαζί με το αγγούρι και το γιαούρτι,αλατίζετε και ανακατεύετε..
    Σε ένα σέικερ βάζετε το λάδι και το ξύδι τα χτυπάτε καλά.
  3. Προσθέτετε το μείγμα στο γιαούρτι και ανακατεύετε πολύ καλά..
    Βάζουμε στο ψυγείο για 30′ λεπτά και σεβίρουμε!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο