Τζατζίκι (Greek Tzatziki Sauce)

Τζατζίκι (Greek Tzatziki Sauce)

Share

Τζατζίκι (Greek Tzatziki Sauce)

Τζατζίκι

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 23, 2013

  • Απόδοση: 1 (8-10 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 15 λεπτά

Δροσερό τζατζίκι πάει με όλα! Χωρίς συντηρητικά και υποκατάστατα με πραγματικό γιαούρτι, γιατί ελληνικό τραπέζι χωρίς τζατζίκι δεν γίνεται!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Βάζουμε το γιαούρτι σε τουλπάνι ή μία βαμβακερή πετσέτα και το στραγγίζουμε, πιέζοντάς το, να βγάλει τα περιττά υγρά του.
    Τρίβουμε το αγγούρι στο χοντρό του τρίφτη και ακολουθούμε την διαδικασία στραγγίσματος με το τουλπάνι.
  2. Τρίβετε ή πολτοποιείτε το σκόρδο και το ρίχνετε σε ένα μπώλ μαζί με το αγγούρι και το γιαούρτι,αλατίζετε και ανακατεύετε..
    Σε ένα σέικερ βάζετε το λάδι και το ξύδι τα χτυπάτε καλά.
  3. Προσθέτετε το μείγμα στο γιαούρτι και ανακατεύετε πολύ καλά..
    Βάζουμε στο ψυγείο για 30′ λεπτά και σεβίρουμε!
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο