Hazal, Τούρκικο Γλυκό

Hazal, Τούρκικο Γλυκό

Share

Hazal, Τούρκικο Γλυκό

Τούρκικο Γλυκό hazal

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 18, 2013

  • ΜΕΡΙΔΕΣ: 1 (8-10 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 25 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 8 hrs 40 mins

Η αγαπημένη φίλη Birg?l Ayd?n, από την Τουρκία, μας έστειλε την συνταγή για ένα υπέροχο γλύκισμα!
Την ευχαριστώ θερμά και το μοιράζομαστε μαζί σας!

ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί ισόποσα.
    Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα, την ζάχαρη και την βανίλια ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  2. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα ανακατεύοντας συχνά για να μην πιάσει κρούστα.
  3. Απλώνουμε προσεκτικά την κρέμα πάνω στα μπισκότα.
    Βάζουμε το ταψί, αφού το σκεπάσουμε με μεμβράνη στο ψυγείο 7-8 ώρες.
    Κόβουμε σε κομμάτια μακρόστενα 2 περίπου δάχτυλα.
  4. Ενδιάμεσα βάζουμε μπανάνα σε ροδέλες και ξηρούς καρπούς.
    Τυλίγουμε σε ρολό και σερβίρουμε!
Share

Σχόλια από Facebook

Το 2007 δημιούργησα το Funky Cook απλά γιατί κάπου ήθελα να συγκεντρώσω τις συνταγές μου, κάπως έτσι το blogging με κέρδισε, άρχισα να γνωρίζω τον «μικρόκοσμό» του και να τον κάνω κομμάτι της καθημερινότητάς μου όπου εμπλουτίζεται συνεχώς αφού διαβάζω, μαθαίνω, σκέφτομαι, εμπνέομαι & πειραματίζομαι στην κουζίνα μου και όλα αυτά τα μοιράζομαι μαζί σας!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο