Share

Hazal, Τούρκικο Γλυκό

Τούρκικο Γλυκό hazal

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 18, 2013

  • Απόδοση: 1 (8-10 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 8 ώρες 40 λεπτά

Η αγαπημένη φίλη Birg?l Ayd?n, από την Τουρκία, μας έστειλε την συνταγή για ένα υπέροχο γλύκισμα!
Την ευχαριστώ θερμά και το μοιράζομαστε μαζί σας!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί ισόποσα.
    Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα, την ζάχαρη και την βανίλια ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  2. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα ανακατεύοντας συχνά για να μην πιάσει κρούστα.
  3. Απλώνουμε προσεκτικά την κρέμα πάνω στα μπισκότα.
    Βάζουμε το ταψί, αφού το σκεπάσουμε με μεμβράνη στο ψυγείο 7-8 ώρες.
    Κόβουμε σε κομμάτια μακρόστενα 2 περίπου δάχτυλα.
  4. Ενδιάμεσα βάζουμε μπανάνα σε ροδέλες και ξηρούς καρπούς.
    Τυλίγουμε σε ρολό και σερβίρουμε!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο