Hazal, Τούρκικο Γλυκό

Hazal, Τούρκικο Γλυκό

Hazal, Τούρκικο Γλυκό

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 18, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (8-10 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 8 hrs 40 mins

Η αγαπημένη φίλη Birg?l Ayd?n, από την Τουρκία, μας έστειλε την συνταγή για ένα υπέροχο γλύκισμα!
Την ευχαριστώ θερμά και το μοιράζομαστε μαζί σας!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί ισόποσα.
    Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα, την ζάχαρη και την βανίλια ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  2. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα ανακατεύοντας συχνά για να μην πιάσει κρούστα.
  3. Απλώνουμε προσεκτικά την κρέμα πάνω στα μπισκότα.
    Βάζουμε το ταψί, αφού το σκεπάσουμε με μεμβράνη στο ψυγείο 7-8 ώρες.
    Κόβουμε σε κομμάτια μακρόστενα 2 περίπου δάχτυλα.
  4. Ενδιάμεσα βάζουμε μπανάνα σε ροδέλες και ξηρούς καρπούς.
    Τυλίγουμε σε ρολό και σερβίρουμε!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.