Hazal, Τούρκικο Γλυκό

Hazal, Τούρκικο Γλυκό

Share

Hazal, Τούρκικο Γλυκό

Τούρκικο Γλυκό hazal

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 18, 2013

  • Απόδοση: 1 (8-10 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 8 ώρες 40 λεπτά

Η αγαπημένη φίλη Birg?l Ayd?n, από την Τουρκία, μας έστειλε την συνταγή για ένα υπέροχο γλύκισμα!
Την ευχαριστώ θερμά και το μοιράζομαστε μαζί σας!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί ισόποσα.
    Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα, την ζάχαρη και την βανίλια ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  2. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα ανακατεύοντας συχνά για να μην πιάσει κρούστα.
  3. Απλώνουμε προσεκτικά την κρέμα πάνω στα μπισκότα.
    Βάζουμε το ταψί, αφού το σκεπάσουμε με μεμβράνη στο ψυγείο 7-8 ώρες.
    Κόβουμε σε κομμάτια μακρόστενα 2 περίπου δάχτυλα.
  4. Ενδιάμεσα βάζουμε μπανάνα σε ροδέλες και ξηρούς καρπούς.
    Τυλίγουμε σε ρολό και σερβίρουμε!
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

Σχόλια από Facebook

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο