Share

Εδώ και αρκετό καιρό όλοι ξετρελαινόμαστε για την νέα εποχή στα γλυκά… γιατί και η γαστρονομία έχει την μόδα της, αυτές τις υπέροχες «διασταυρώσεις» μεταξύ δύο γλυκών ή βασικών-χαρακτηριστικών -συστατικών αυτών σε ένα μοναδικό γλυκό!

Αυτά τα γλυκά ονομάζονται Hybrid Desserts, κάποια από αυτά μπορεί να προϋπήρχαν όμως σημασία έχει η ιδέα διότι κάποιος τα εμπνεύστηκε ή τους έδωσε όνομα-ταυτότητα, τα «πάντρεψε» ή απλά τα «ανέδειξε» αλλά όπως λέει και η ατάκα από την γνωστή ταινία: «Δεν θέλω να το μάθω θέλω να το φάω»!

Πριν περάσουμε στο θέμα μας, το μπουγατσάν, μπορείτε να δείτε εδώ  μερικά από αυτά τα νέα γλυκά που κερδίζουν τις εντυπώσεις!

Ποιος είναι ο άνθρωπος που έχει φέρει τα πάνω κάτω στο πρώτο «ελληνικό» υβριδικό γλυκό, το μπουγατσάν;
Ο πιο ανατρεπτικός, αναρχικός food blogger και μάγειρας, ο Δημήτρης Κοπαράνης και θα τον βρείτε εδώ, στο προσωπικό του blog: Foodie Anachist και αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον ίδιο μπορείτε να διαβάσετε την συνέντευξη που έδωσε πριν λίγο καιρό στην ομάδα του Instafood εδώ.

Τον Δημήτρη τον παρακολουθώ, πιστά, χρόνια και πάντα θαυμάζω τις απόψεις του για την μαγειρική αλλά και τον τρόπο που αγαπάει και υποστηρίζει ό,τι κάνει!

Τον τελευταίο καιρό ο Δημήτρης εμπνεύστηκε και έκανε γνωστό το μπουγατσάν!
Αφράτο, ολόφρεσκο κρουασάν γεμάτο από κλασική κρέμα μπουγάτσας, πασπαλισμένο με κανελοζάχαρη και το σερβίρει, δυστυχώς για έμας τους μη Θεσσαλονικιούς, στο Estrella!

Όμως ο Δημήτρης δεν κρατάει μυστικά και σου λέει πως μπορείς να το φτιάξεις κι εσύ εδώ!

Φυσικά και δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό να το φτιάξω κι εγώ και το μόνο που έχω να πω είναι οτι ασπάζομαι την «ιδέα» του μπουγατσάν!
Τα πράγματα είναι απλά για να απολαύσεις  κι εσύ το μπουγατσάν θα χρειαστείς μόνο φρέσκα κρουασάν και να φτιάξεις την συγκεκριμένη κρέμα!

Έχεις δύο επιλογές… μπορείς να αγοράσεις έτοιμη ζύμη για κρουασάν ή να τα αγοράσεις έτοιμα, καλά υπάρχει και η τρίτη αν είσαι μάστερ στις ζύμες να τα φτιάξεις από την αρχή…

Για 5 κρουασάν χρειάζεσαι:
500 ml. γάλα φρέσκο πλήρες
50 gr. σιμιγδάλι ψιλό
50 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
1 μικρό κρόκο αυγού
Λίγη βανίλια
1 μικρό κουταλάκι του γλυκού βούτυρο (προαιρετικά)

Συνταγή Μπουγατσάν

Η κρέμα μπουγάτσας, η «καλή», χρειάζεται μόνο σωστές αναλογίες και υπομονή στο βράσιμο, όσο πιο χαμηλή η θερμοκρασία τόσο πιο ωραίο το αποτέλεσμα! Βράζεις όλα τα συστατικά της κρέμας μέχρι να πήξει!

Συνταγή για Κρέμα Μπουγάτσας

Ανοίγεις τα κρουασάν και τα γεμίζεις με την κρέμα, χρησιμοποίησε καλύτερα ένα κορνέ!

Συνταγή για Κρουασάν

Φρόντισε να είναι ζεστή η κρέμα και τα κρουασάν, πασπάλισε με άχνη ζάχαρη και κανέλα…
Κλείσε τα μάτια και απόλαυσέ το…
Το μπουγατσάν του Δημήτρη μόλις έγινε «δικό» σου…

Μπουγατσάν Estrella

Η συμβουλή μου;
Κάνε διπλή δόση…

Συνταγές για Κρουασάν

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο