Share

Τάρτα με Σάλτσα Πιπεριάς, Τυριά και Ντοματίνια

Τάρτα με Σάλτσα Πιπεριάς, Τυριά και Ντοματίνια

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 23, 2013

  • Απόδοση: 1 (6 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 25 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 50 λεπτά

Μια υπέροχη και εύκολη καλοκαιρινή τάρτα, με σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης, Ελληνικά Τυριά και ντοματίνια σε τραγανό φύλλο σφολιάτας!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C Κελσίου.
    Παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας, το απλώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο, το κλείνουμε και με τον πλάστη το ξανανοίγουμε.
    Kαλύπτουμε με το φύλλο μια ταρτιέρα μετρίου μεγέθους.
    Συνταγές για Εύκολες Τάρτες
  2. Αλείφουμε την ταρτιέρα με τον κρόκο αυγού, το οποίο αραιώνουμε με 1 κουταλιά της σούπας νερό.
    Με ένα πηρούνι κάνουμε τρύπες στην βάση της τάρτας.
    Σκεπάζουμε την τάρα με ένα φύλλο λαδόκολλας και την ψήνουμε στην λειτουργία του αερόθερμου για 15 λεπτά.
    Συνταγές για Αλμυρές Τάρτες
  3. Στο moulti πολτοποιούμε τις πιπεριές Φλωρίνης, το κεφαλοτύρι μαζί με το σκόρδο και λίγο πιπέρι.
    Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και απλώνουμε την σάλτσα πιπεριάς.
    Συνταγές με Ντοματίνια Πιπεριά Τυριά
  4. Προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη και την γραβιέρα κομμένη σε κύβους.
    Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στην μέση και την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες.
    Πασπαλίζουμε με πιπέρι, ψιλοκομμένο βασιλικό και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
    Συνταγή με Ντοματίνια Πιπεριά Τυριά
  5. Ψήνουμε την τάρτα για 20-25 λεπτά στην λειτουργία του αερόθερμου στους 170°C Κελσίου.
    Αφήνουμε την τάρτα 10 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε!
    Συνταγές Τάρτα με Ντοματίνια Πιπεριά Τυριά
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο