Καλτσούνια Παραδοσιακά Κρητικά

Καλτσούνια Παραδοσιακά Κρητικά

Share

Πεντανόστιμα, παραδοσιακά καλτσούνια και μύρισε Κρήτη!

Καλτσούνια Παραδοσιακά Κρητικά Recipe

O

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 7, 2013

    Πεντανόστιμα, παραδοσιακά καλτσούνια και μύρισε Κρήτη!

    Υλικά

    Οδηγίες

    1. Η γέμιση

      Ετοιμάζουμε πρώτα την γέμιση, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστεί η ζύμη.
    2. H ζύμη

      Διαλυουμε τη μαγιά στο ζεστό γάλα με 2 κουταλιές της σούπας και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και φτιάχνουμε έναν χυλό.
      Το αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 20 λεπτά.
    3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη τα ρίχνουμε στο αλεύρι και προσθέτουμε το φουσκωμενο προζύμι.
      Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης. Φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για 2-3 ώρες.
    4. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, την χωρίζουμε σε μπαλάκια και παίρνουμε κάθε κομμάτι και ανοίγουμε φύλλο 2 εκατοστών περίπου.
      Προθερμαίνουμε τον φούρνο.
    5. Κόβουμε στο μέγεθος που μας αρέσει και τοποθετούμε στην μέση γέμιση τα κλείνουμε τα αλείφουμε με τον κρόκο και πασπαλίζουμε με κανέλα.
      Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180°C .
    Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

    ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    Αφήστε ένα σχόλιο