ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ Cake & Bake Καλτσούνια Παραδοσιακά Κρητικά

Καλτσούνια Παραδοσιακά Κρητικά

Share

Καλτσούνια Παραδοσιακά Κρητικά

O

By Εύα Μονοχάρη Published: Ιουλίου 7, 2013

    Πεντανόστιμα, παραδοσιακά Καλτσουνάκια... μύρισε Κρήτη!

    ΥΛΙΚΑ

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Η γέμιση

      Ετοιμάζουμε πρώτα την γέμιση, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστεί η ζύμη.
    2. H ζύμη

      Διαλυουμε τη μαγιά στο ζεστό γάλα με 2 κουταλιές της σούπας και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και φτιάχνουμε έναν χυλό.
      Το αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 20 λεπτά.
    3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη τα ρίχνουμε στο αλεύρι και προσθέτουμε το φουσκωμενο προζύμι.
      Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης. Φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για 2-3 ώρες.
    4. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, την χωρίζουμε σε μπαλάκια και παίρνουμε κάθε κομμάτι και ανοίγουμε φύλλο 2 εκατοστών περίπου.
      Προθερμαίνουμε τον φούρνο.
    5. Κόβουμε στο μέγεθος που μας αρέσει και τοποθετούμε στην μέση γέμιση τα κλείνουμε τα αλείφουμε με τον κρόκο και πασπαλίζουμε με κανέλα.
      Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180°C .
    Share

    Σχόλια από Facebook

    ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    Αφήστε ένα σχόλιο