Κανταίφι με Φυστίκι,Καρύδι και Αμύγδαλο

Κανταίφι με Φυστίκι,Καρύδι και Αμύγδαλο

Share

Κανταίφι με Φυστίκι,Καρύδι και Αμύγδαλο

suntages gia kantaifi

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 20, 2013

  • ΜΕΡΙΔΕΣ: 1 (30 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 60 mins
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 40-45 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 40 mins

Ένα αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό των γιορτινών ημερών, σε μια "τριλογία" ξηρών καρπών και άρωμα εσπεριδοειδών.

ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Το κανταϊφι
    Τρίβουμε στα χέρια τα φύλλα κανταΐφι, έτσι ώστε να ανοίξει η τρίχα τους.
    Στο multi ψλοκόβουμε τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα φυστίκια, την ζάχαρη, την κανέλλα, το γαρύφαλο, τα ξύσματα και την φρυγανιά.
  2. Απλώνουμε το κανταΐφι και ξεχωρίζουμε σε μικρές λωρίδες. Σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα για να μην ξεραθεί το φύλλο.
    Παίρνουμε κάθε κομμάτι και προσθέτουμε το μείγμα κατά μήκος.
    Τυλίγουμε σε ρολό απαλά.
  3. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία σε όλα τα φύλλα .
    Τοποθετούμε τα κομμάτια στο ταψί.
    Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το λάδι.
    Περιχύνουμε το βούτυρο ένα ένα τα κανταίφια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 175°C για 40-45 περίπου λεπτά.
  4. Tο σιρόπι
    Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά.
  5. το σιρόπιασμα
    Μόλις βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο σιροπιάζουμε σιγά σιγά με ένα κουτάλι τα κανταίφια και αφήνουμε να κρυώσουν καλά!
Share

Σχόλια από Facebook

Το 2007 δημιούργησα το Funky Cook απλά γιατί κάπου ήθελα να συγκεντρώσω τις συνταγές μου, κάπως έτσι το blogging με κέρδισε, άρχισα να γνωρίζω τον «μικρόκοσμό» του και να τον κάνω κομμάτι της καθημερινότητάς μου όπου εμπλουτίζεται συνεχώς αφού διαβάζω, μαθαίνω, σκέφτομαι, εμπνέομαι & πειραματίζομαι στην κουζίνα μου και όλα αυτά τα μοιράζομαι μαζί σας!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο


5 + = 9