Share

Ένα αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό των γιορτινών ημερών, σε μια «τριλογία» ξηρών καρπών και άρωμα εσπεριδοειδών, Κανταίφι με Φυστίκι,Καρύδι και Αμύγδαλο!

Κανταίφι με Φυστίκι,Καρύδι και Αμύγδαλο Recipe

suntages gia kantaifi

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 20, 2013

  • Απόδοση: 1 (30 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 60 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 40-45 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 40 λεπτά

Ένα αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό των γιορτινών ημερών, σε μια "τριλογία" …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Το κανταϊφι
    Τρίβουμε στα χέρια τα φύλλα κανταΐφι, έτσι ώστε να ανοίξει η τρίχα τους.
    Στο multi ψλοκόβουμε τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα φυστίκια, την ζάχαρη, την κανέλλα, το γαρύφαλο, τα ξύσματα και την φρυγανιά.
  2. Απλώνουμε το κανταΐφι και ξεχωρίζουμε σε μικρές λωρίδες. Σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα για να μην ξεραθεί το φύλλο.
    Παίρνουμε κάθε κομμάτι και προσθέτουμε το μείγμα κατά μήκος.
    Τυλίγουμε σε ρολό απαλά.
  3. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία σε όλα τα φύλλα .
    Τοποθετούμε τα κομμάτια στο ταψί.
    Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το λάδι.
    Περιχύνουμε το βούτυρο ένα ένα τα κανταίφια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 175°C για 40-45 περίπου λεπτά.
  4. Tο σιρόπι
    Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά.
  5. το σιρόπιασμα
    Μόλις βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο σιροπιάζουμε σιγά σιγά με ένα κουτάλι τα κανταίφια και αφήνουμε να κρυώσουν καλά!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο