Καριόκες, Κλασικές και Νηστίσιμες

Καριόκες, Κλασικές και Νηστίσιμες

Share

Καριόκες, αυτό το «μαγευτικό» γλύκισμα των παιδικών χρόνων στο ασημόχαρτο, το καλό γλυκό το κέρασμα που πότε δεν έφτανε ένα κομμάτι!
Αυτό το σοκολατένιο γλυκό φτιάχνεται πανεύκολα στο σπίτι για να το απολαμβάνουμε σε πολλές «επαναλήψεις»!

Καριόκες

kariokes nistisimes

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 6, 2013

  • Απόδοση: 1 (35-40 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 20 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 6 ώρες 15 λεπτά

Καριόκες, αυτό το "μαγευτικό" γλύκισμα των παιδικών χρόνων στο …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε μπαιν μαρί βάζουμε την κουβερτούρα με την μαργαρίνη, ανακατεύουμε καλά και μόλις λιώσει αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη.

    Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό να βράσουν για να κάνουμε ένα σιρόπι.
    Μόλις πάρει μια βράση, αποσύρουμε και προσθέτουμε το κονιάκ, 10′ λεπτά να κρυώσει.
  2. Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε την φρυγανιά, το καρύδι, την κανέλλα, την βανίλια, το κακάο, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.

    Προσθέτουμε το σιρόπι και το γλάσο σοκολάτας.

    Ζυμώνουμε και χωρίζουμε την ζύμη σε τρία κομμάτια.
    Πλάθουμε 3 ρολλά τα τυλίγουμε σε σελοφάν και τα βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
  3. Την άλλη ημέρα κόβουμε τα ρολά σε φέτες περίπου 2 εκατοστά.

    Η επικάλυψη

    Λιώνουμε σε μπαιν μαρί την κουβερτούρα.
    Προσθέτουμε το μέλι.
    Διατηρούμε ζεστή την σοκολάτα για να είναι ρευστή.
  4. Παίρνουμε ένα πηρούνι ή ένα ξυλάκι από σουβλάκι και τρυπάμε την φέτα από το ρολό,το βυθίζουμε στην σοκολάτα και αφού το τινάξουμε ελαφρά για να φύγει η περιττή σοκολάτα αραδιάζουμε τις φέτες σε λαδόκολλά.

    Αφήνουμε τις καριόκες 5 – 6 ώρες να στεροποιηθεί η επικάλυψη.

    Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και διατηρούμε τις καριόκες στο ψυγείο.
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

Σχόλια από Facebook

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο