ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ Γλυκά Ψυγείου Καριόκες, Κλασικές και Νηστίσιμες

Καριόκες, Κλασικές και Νηστίσιμες

Share

Καριόκες, αυτό το «μαγευτικό» γλύκισμα των παιδικών χρόνων στο ασημόχαρτο, το καλό γλυκό το κέρασμα που πότε δεν έφτανε ένα κομμάτι!
Αυτό το σοκολατένιο γλυκό φτιάχνεται πανεύκολα στο σπίτι για να το απολαμβάνουμε σε πολλές «επαναλήψεις»!

Καριόκες

kariokes nistisimes

By Εύα Μονοχάρη Published: Ιουλίου 6, 2013

  • ΜΕΡΙΔΕΣ: 1 (35-40 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 20 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 6 hrs 15 mins

Καριόκες, αυτό το "μαγευτικό" γλύκισμα των παιδικών χρόνων στο …

ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε μπαιν μαρί βάζουμε την κουβερτούρα με την μαργαρίνη, ανακατεύουμε καλά και μόλις λιώσει αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη.

    Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό να βράσουν για να κάνουμε ένα σιρόπι.
    Μόλις πάρει μια βράση, αποσύρουμε και προσθέτουμε το κονιάκ, 10′ λεπτά να κρυώσει.
  2. Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε την φρυγανιά, το καρύδι, την κανέλλα, την βανίλια, το κακάο, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.

    Προσθέτουμε το σιρόπι και το γλάσο σοκολάτας.

    Ζυμώνουμε και χωρίζουμε την ζύμη σε τρία κομμάτια.
    Πλάθουμε 3 ρολλά τα τυλίγουμε σε σελοφάν και τα βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
  3. Την άλλη ημέρα κόβουμε τα ρολά σε φέτες περίπου 2 εκατοστά.

    Η επικάλυψη

    Λιώνουμε σε μπαιν μαρί την κουβερτούρα.
    Προσθέτουμε το μέλι.
    Διατηρούμε ζεστή την σοκολάτα για να είναι ρευστή.
  4. Παίρνουμε ένα πηρούνι ή ένα ξυλάκι από σουβλάκι και τρυπάμε την φέτα από το ρολό,το βυθίζουμε στην σοκολάτα και αφού το τινάξουμε ελαφρά για να φύγει η περιττή σοκολάτα αραδιάζουμε τις φέτες σε λαδόκολλά.

    Αφήνουμε τις καριόκες 5 – 6 ώρες να στεροποιηθεί η επικάλυψη.

    Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και διατηρούμε τις καριόκες στο ψυγείο.
Share

Σχόλια από Facebook

Το 2007 δημιούργησα το Funky Cook απλά γιατί κάπου ήθελα να συγκεντρώσω τις συνταγές μου, κάπως έτσι το blogging με κέρδισε, άρχισα να γνωρίζω τον «μικρόκοσμό» του και να τον κάνω κομμάτι της καθημερινότητάς μου όπου εμπλουτίζεται συνεχώς αφού διαβάζω, μαθαίνω, σκέφτομαι, εμπνέομαι & πειραματίζομαι στην κουζίνα μου και όλα αυτά τα μοιράζομαι μαζί σας!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο